Talent & Attract Specialist

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: People, Culture and Sustainability

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig med erfarenhet inom rekrytering som vill göra skillnad för framtiden. Du kommer ingå i People & Culture och rollen är placerad i Stockholm.

Om rollen som Talent & Attract Specialist på Ellevio

I rollen som Talent & Attract Specialist hos oss arbetar du nära våra chefer och verksamheten för att säkerställa en professionell och kvalitativ rekryteringsprocess. Du driver dina processer självständigt och stöttar våra chefer i hela rekryteringsprocessen från kravprofilsmöte till annonsering, search, kontakt med kandidater, referenstagning och erbjudande.

Vi arbetar kompetensbaserat och tillsammans utvecklar, utbildar och coachar vi cheferna inom området. Du ansvarar för flera parallella rekryteringsprocesser och du arbetar strategiskt med frågor inom kompetensförsörjning för att säkerställa att vi rekryterar in rätt kompetens i rätt tid. Det gäller också att vara uppfinningsrik och nytänkande för att hitta nya vägar för att nå ut till rätt målgrupp.

Utöver rekrytering kommer du även vara delaktig i arbetet kring employer branding och onboarding. Som rekryterare hos oss får du möjlighet att arbeta i en samhällsviktig bransch och i ett bolag med stark framåtanda, hög kompetens och en välkomnande kultur. Du blir en del av People & Culture som är åtta personer som arbetar strategiskt med frågor inom bland annat kultur, ledarskap, arbetsmiljö, mångfald & inkludering, rekrytering och employer branding.

Om dig

Vi söker dig som har en relevant universitetsutbildning som grund, exempelvis inom personal/HR, beteendevetenskap eller liknande. Vi ser att du har erfarenhet av att ha arbetat självständigt med hela rekryteringsprocessen, antingen in-house på ett bolag eller på rekryterings- eller bemanningsföretag samt att du tidigare har rekryterat inom teknik och/eller ingenjörsområdet. Vi ser också att du tidigare har arbetat med uppsökande rekrytering och har god förmåga att tänka kreativt och uppfinningsrikt för att hitta kanaler att nå ut i. Vi arbetar i rekryteringsverktyget ReachMee vilket är meriterande om du tidigare arbetat i. Om du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering är det också ett plus.

Då denna roll innebär mycket kontakter såväl internt som externt behöver du kunna kommunicera väl på svenska. Du behöver också ha fallenhet för att fånga upp, formulera och utrycka dig väl i skrift. Som person är du ansvarstagande och självgående. Du tar initiativ, ställer frågor och följer upp och du har god struktur i ditt arbete. Du trivs med att samarbeta tillsammans med andra och att arbeta serviceorienterat och tar gärna initiativ till, samt trivs med mycket kontakt både över telefon och mail.

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in din ansökan och ditt CV senast den 2022-10-16. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Teamlead inom Talent & Attract på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta oss om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil