Områdesansvarig Kommunikation

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Nu söker vi dig som kan förstärka vårt team inom Asset Management and Operation / Anläggningskommunikation i Stockholm eller Karlstad som System Manager Kommunikation.

Matchar vi varandra?

Ellevio tar ett samhällsansvar och vi drivs av att skapa framtidens elnät. Vi är stolta över vårt arbete och vi arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa - utan för att det ska lysa hållbart. Vi är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Om du, precis som vi drivs av att påverka och forma framtidens hållbara energisamhälle kanske det här kan vara rätt tjänst för dig!

Vad vi erbjuder dig som Områdesansvarig Kommunikation

Vi står inför stora, spännande tekniska förändringar då vi nu påbörjat arbetet mot ett smartare elnät genom att införa modernare teknik och ökad digitalisering så att vi kan förbättra våra leveranser till kunderna och öka effektiviteten i vårt arbete. Denna förändring ställer nya och utökade krav på att vi har väl fungerande kommunikationslösningar och därför söker vi nu en System Manager Kommunikation som kommer att ha en central roll i vårt arbete framåt.

Som Områdesansvarig Kommunikation är du en del av teamet Anläggningskommunikation som ansvarar för att tillhandahålla de kommunikationslösningar och den infrastruktur som behövs för att styra och övervaka elnätet, effektivisera arbetet vid underhåll, samt felsökning och felavhjälpning i vårt elnät.

Dina arbetsuppgifter består både av förvaltning och vidareutveckling av våra kommunikationslösningar och tillhörande infrastruktur i det geografiska område där du blir områdesansvarig. Vidare deltar du även i projekt som både projektledare och specialist.

Resor inom våra nätområden förekommer i tjänsten.

Om dig

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom IT-/datateknik och/eller tele- och datakommunikation. Du har goda kunskaper inom IP-baserade nätverkslösningar samt optofiberteknik och radionät. Utöver detta ser vi gärna att du har erfarenhet av design, förvaltning och utveckling av nätverksinfrastruktur och IT-säkerhetslösningar. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av tekniska lösningar för styrning och övervakning av elnät (SCADA). Du talar och skriver svenska obehindrat samt behärskar engelska. B-körkort är ett krav för denna tjänst.

För att trivas och komma till din rätt i denna roll behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att kunna prioritera och planera. Du är analytisk och har ett lösningsorienterat tillvägagångssätt och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Eftersom du samarbetar mycket med övriga teamet och andra enheter inom Ellevio behöver du ha god samarbetsförmåga och motiveras av att jobba i grupp.

Kontakt och information

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt? Skicka in din ansökan senast 2022-05-16. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Jan Olsson på jan.e.olsson@ellevio.se eller på tel. 070-391 53 34. Vid frågor gällande ansökningsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se eller på tel. 070-283 49 90.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil