Strategisk Inköpare

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vad vi erbjuder dig som Strategisk Inköpare

I rollen som Strategisk Inköpare tillhör du teamet Entreprenadupphandling som arbetar strategiskt och långsiktigt med att planera och genomföra upphandlingar inom olika kategorier. Några av dessa kategorier är ny- eller ombyggnationer av infrastruktur och anslutning till förnybara energikällor. Som Inköpare av entreprenader arbetar du främst med uppköp i projektform. Planering, förhandling och genomförande av kontraktsskrivning genomförs i samarbete med en projektgrupp bestående av olika kompetenser beroende på projekt.

Du arbetar strategiskt med kategoristyrning, leverantörsutveckling och med hållbarhetsfrågor, vilket berör frågor inom miljö, säkerhet och jämställdhet. Bland annat arbetar du med och åt Energy Solutions vilket är ett nystartat bolag inom Ellevios koncern som arbetar med framtidens energilösningar.

Om dig

Vi tror att du för att trivas och utvecklas i rollen som Strategisk Inköpare besitter en god förmåga att samarbeta då du kommer jobba i olika former av projektgrupper. Du har en beprövad arbetsstruktur och motiveras av att ha frihet under ansvar. Att komma med nya förslag och idéer i såväl det dagliga arbetet som kring större projekt kommer naturligt för dig. Slutligen ser vi att du kan se samband bland många olika delar av ett projekt och applicerar ett analytiskt angreppsätt för att lösa nya uppgifter. För rollen som Strategisk Inköpare söker vi dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi, juridik alternativt annan relevant inriktning
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av upphandling inom infrastrukturområdet eller annan liknande bransch som genomför stora investeringsprojekt och entreprenader
  • Du har erfarenhet av entreprenadjuridik i entreprenörs- eller beställarled samt vana att arbeta på projektbasis
  • Erfarenhet från bygg-, mark- och anläggningsverksamhet är meriterande
  • För den här rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 7/6.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eric Coulibaly på eric.coulibaly@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022