Strategianalytiker

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Regulation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Strategisk analys med placering i Stockholm.

Vad vi erbjuder dig som Strategianalytiker

Som Strategianalytiker i vårt team Strategisk analys kommer du att vara en nyckelperson i Ellevios strategiska arbete. Du kommer att vara del av ett team med ansvar att driva analysprocessen i en stor mängd varierande frågor så som Ellevios finansiella och operativa planering, prismodeller, övergripande investeringsplan men även förvärv (M&A) och finansiering. Utifrån analyserna och underlagen kommer du också ta fram presentationsmaterial i Powerpoint som du därefter presenterar som investeringsunderlag för Ellevios ledningsgrupp och ägare.

”Det här är en spännande tjänst med varierande arbetsuppgifter inom många olika strategiska områden. Rollen är analytisk och beräkningsorienterad och dina arbetsuppgifter får stor inverkan på Ellevios långsiktiga framgång. Ingen dag är den andra lik och du får en unik möjlighet att bli djupt involverad i Ellevios framtida inriktning.” beskriver Johannes Hagman, chef Strategisk Analys.

Vem är du?

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. För att trivas och komma till din rätt i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och en god analytisk förmåga då rollen innefattar mycket siffror, modeller och analyser. Rollen innefattar mycket problemlösning och du behöver därför ha ett kreativt tillvägagångssätt och tycka det är roligt att tänka om och tänka nytt.

Till rollen som Strategianalytiker söker vi dig som:

  • Är ekonom, ingenjör eller liknande med en universitetsutbildning som grund.
  • Har flera års erfarenhet av analytiskt arbete, kanske inom finans, strategikonsultering eller liknande.
  • Har mycket goda kunskaper i Excel och i PowerPoint, då mycket arbete sker i dessa program.
  • Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen utveckling. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johannes Hagman på johannes.hagman@ellevio.se eller på tel. 070 914 39 24 eller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se eller på tel. 070 283 49 90. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 24 februari 2023. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

 

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022