Solution Architects

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

 

Vill du vara med och lösa problem, vara drivande i projekt och samtidigt bidra till den viktiga elektrifieringen av Sverige? Då är rollen som Solution Architect något för dig!

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi behöver dig för att fortsätta göra skillnad och ta Sverige dit vi vill. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Som Solution Architect hos oss...

… kommer du ha en bred roll där du samverkar med alla delar av organisationen. Du kommer ha en nyckelroll och vara drivande i projekt. Hos oss får du ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. En naturlig del av rollen är omvärldsbevakning då du gillar att hålla dig uppdaterad kring relevant teknikutveckling. Vi erbjuder dig en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare. Här får du stora möjligheter att påverka vår way of working, guidelines med mera då vi befinner oss i en expansionsfas.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Arbeta med att planera och realisera lösningar, i nära samverkan med verksamheten
  • Säkerställa lösningars skalbarhet, förvaltningsbarhet och att dessa adresseras och vägs mot funktionella krav
  • Se till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning

Vem är du?

För att du ska trivas i rollen som Solution Architect ser vi att du är driven och lösningsorienterad. Vidare är du målinriktad samt kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförande på ett självständigt sätt. Eftersom du har möjlighet att påverka så är det viktigt med en positiv inställning, förmåga att skapa engagemang och har lätt för att samarbeta. 

  • Relevant akademisk examen
  • Bakgrund som systemutvecklare, t.ex. inom Java eller C#/.NET
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet i rollen som lösningsarkitekt
  • Flytande i både svenska och engelska, både i tal och skrift

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

 Ta reda på mer!

 Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-10-06.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef José Da Silva på Jose.Dasilva@ellevio.se eller på tel. 070-685 42 19 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på Gabriella.Boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022