Solution Architect

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som Solution Architect

Rollen är bred och samverkar med alla delar av organisationen i sin helhet. Du kommer ha en nyckelroll och med det vara drivande i initiativ och projekt. Hos oss får du ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. En naturlig del av rollen är omvärldsbevakning, du gillar att hålla dig uppdaterad kring relevant teknikutveckling. Vi erbjuder dig även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare.

Främsta arbetsuppgifter och ansvarsområde:

  • Arbeta med att planera och realisera lösningar, i nära samverkan med verksamheten
  • Säkerställa lösningars skalbarhet, förvaltningsbarhet och att dessa adresseras och vägs mot funktionella krav
  • Se till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning

Vem är du ?

För att du ska passa och trivas i rollen som Solution Architect ser vi att du är driven och lösningsorienterad. Du är målinriktad och kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförande på ett självständigt sätt. Vi ser det som en självklarhet att du har en positiv inställning, har en förmåga att skapa engagemang och har lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen
  • Bakgrund som systemutvecklare, t.ex inom (Java eller C#/.NET)
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet i rollen som lösningsarkitekt
  • Erfarenhet av agila metoder
  • Flytande i både svenska och engelska

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda gör karriär internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef José da Silva på jose.dasilva@ellevio.se eller på tel. 0706 85 42 19 eller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se eller på tel. 070 283 49 90. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-06-03. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022