Senior Solution Architect

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och lösa problem, ta arkitekturella beslut och samtidigt bidra till den viktiga elektrifieringen av Sverige? Då är rollen som Senior Solution Architect något för dig!

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi behöver dig för att fortsätta göra skillnad och ta Sverige dit vi vill. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Som Senior Solution Architect hos oss...

… kommer du ha en bred roll och samverka med alla delar av organisationen. Du ser till att gemensamma arkitekturbeslut stödjer både affärs- och IT-strategier samt att design som levereras, är i linje med Ellevios arkitekturstandarder, ritningar och färdplaner. I rollen kommer du bidra till att förstå "As-Is" -arkitekturer och definiera / uppdatera "To-Be" -arkitekturer med vägledande principer och ramar.

Hos oss får du stor möjlighet att påverka!

Dessutom kommer du:

 • Vidareutveckla och förbättra arkitekturfunktionen
 • Dokumentera design och standardmetoder
 • Tillsammans med andra arkitekter, designa nya lösningar, utforma framåtblickande applikationer, tekniker och lösningar

Gillar du att.…?

 • Utveckla starka relationer med flera affärspartners över funktionella områden
 • Arbeta med system-/plattform managers och affärsägare för att utveckla strategisk positionering och driva färdplaner
 • Konsolidera och skala olika lösningar för att möta breda utmaningar i verksamheten
 • Se till att lösningsarkitekturer och konstruktioner uppfyller kraven på affärs-, applikation-, informations- och infrastrukturarkitektur
 • Samarbeta med interna och externa stakeholders för att bygga lösningar som är anpassade till Ellevios arkitekturstandarder och principer, för att uppnå de finansiella målen

… Härligt, då kommer du trivas i rollen!

Vem är du?
Eftersom du kommer få ta stort ansvar i rollen är det viktigt att du är driven och lösningsorienterad, samt kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförandet på ett självständigt sätt. Vi ser gärna att du har en samarbetsvillig och målinriktad inställning till strategi och leverans då du kommer jobba med olika stakeholders. Du har en positiv inställning samt har förmågan att skapa engagemang.

 • Lätt för att lära dig och förstå nya affärsdomäner, processer och funktioner som grund för att leverera lösningsdesign av värde
 • Kunna påverka och leverera lösningsarkitektur när det gäller design, riktning och planering
 • Erfarenhet av att skapa och distribuera lösningar med stora datamängder på en molnplattformar
 • Förstår molnbaserade containerisering strategier för hybridmolnmiljöer
 • Förstår lämplig datastruktur och teknik baserat på affärsanvändningsfall
 • Ett starkt intresse för nuvarande och framtida utveckling och innovativa teknik-, data-, informations- och integrationsarkitekturer

Utöver detta önskar vi att du har en relevant examen samt är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-10-06.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef José Da Silva på jose.DaSilva@ellevio.se eller på tel. 070 685 42 19 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022