Senior Nätplanerare

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi en senior nätplanerare Mellansverige som kan förstärka vår lokalnätsgrupp i Karlstad.

Om rollen som Senior Nätplanerare Mellansverige

Som Senior Nätplanerare har du en viktig roll för att vårt elnät ska utvecklas på bästa möjliga sätt. I rollen planerar och designar du bland annat elnätet till exploateringsområden för bostäder/ handel, industriområden, solcells- och vindkraftsparker och laddning av elfordon. Du arbetar även med analys och planering för att minimera risken för strömavbrott.

I nära samarbete med områdesansvariga, som ansvarar för våra investeringar, tar du fram nätplaneringar för elnätet. Du ansvarar för budget, investerings- och lönsamhetskalkyler samt för val av teknisk nätlösning med tillhörande dimensionering och nätberäkning.

"Hos oss arbetar du med ett engagerat och positivt team som alla drivs av utmaningar, spännande projekt och där vi kontinuerligt jobbar med verksamhetsutveckling för att förbättra vårt sätt att arbeta. Dessutom får du arbeta på en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare där vi arbetar utefter ett flexibelt arbetssätt som värnar om en god balans i vardagen."

- Robert Granevald, Chef nätplanering 

Om dig

För att du skall trivas och utvecklas hos oss tror vi att du gillar att arbeta med olika tekniklösningar. Du är resultat- och lösningsfokuserad och ser positivt på förändringar. För att lyckas i rollen har du en naturlig fallenhet för att skapa och bibehålla goda relationer och är bekväm i att representera företaget. Vi ser gärna att du har god analytisk förmåga samt ett driv och engagemang för att utveckla och stötta dina kollegor där din tekniska kompetens är en bidragande faktor.

Vi söker dig som:

- Har en grund som högskoleingenjör med relevant inriktning.
- Du kan även införskaffat dig motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.
- Utöver din grund ser vi att du arbetat med nätplanering, projektering eller beredning i flera år inom lokalnät 0,4 - 24 kV.
- Vidare behöver du vara flytande i svenska i både tal och skrift då all kommunikation sker på svenska.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 1/10.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Robert Granevald på Robert.Granevald@ellevio.se eller på tel. 070 344 51 80. eller vår rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022