Selektivitetsingenjör

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Ellevio

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som Selektivitetsingenjör

Den här tjänsten är för dig som vill ha en roll som innefattar både utveckling, utmaning och samarbete tillsammans med andra. Som Selektivitetsingenjör ingår du i teamet Nätutveckling i Stockholm och tillhör funktionen Asset Management som har ägaransvar för vårt nät i Stor-Stockholm. Tillsammans med ditt team blir du i denna roll en viktig nyckelspelare för utvecklingen och digitaliseringen av elnätet framöver.

I rollen som Selektivitetsingenjör så är ditt arbetsområde brett och utförs inom hela Stockholms elnät, från 0,4kV upp till 220kV.

I arbetet som teamet hanterar ingår att:

  • se till att ta fram selektivplaner och analysera selektiveten i elnätet
  • ansvara för att reläskydd och kontrollutrustning har rätt inställningar samt funktion
  • agera tekniskt stöd till övriga organisationen samt interna projekt
  • genomföra störningsutredningar avseende skyddsfunktionalitet och ingå i storstörningsgruppen
  • uppdatera skyddsdokumentation och databas

Baserat på din erfarenhetsnivå kommer du i olika utsträckning få arbeta med. Rollen innebär även ett brett kontaktnät både såväl internt inom Ellevio som externt med konsulter, entreprenörer och andra intressenter.

Vem är du ?

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser det som viktigt att du är analytisk och har ett noggrant och systematiskt arbetssätt. Du har god förmåga att driva arbetsuppgifter framåt och kan göra egna avväganden och prioriteringar i ditt arbete. Vi ser även att du behöver ha ett lösningsorienterat tillvägagångssätt i ditt arbete då det kan dyka upp nya frågor och utmaningar som du behöver ta ställning till. Vidare behöver du trivas med att samarbeta tillsammans med andra.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med elkraft-teknisk inriktning eller motsvarande med erfarenhet inom kontrollanläggning, störningsanalys, felbortkopplingsprinciper samt sekundära elkraftssystem. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom olika kommunikationsprotokoll och media som IEC61850, RTU och SCADA-system.  Vi ser det också som ett plus om du har kännedom om IEC och IEEE standarder, samt har erfarenhet av reläskydd provning och idrifttagning.

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda gör karriär internt.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jakob Aldrin på jakob.aldrin@ellevio.se eller på tel. 0729868491 eller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se eller på tel. 0702834990. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast 31 mars 2023. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

 

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022