Selektivitetsingenjör

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Selektivitetsingenjör

Den här tjänsten är för dig som vill ha en roll som innefattar både utveckling, utmaning och samarbete tillsammans med andra. Som Selektivitetsingenjör ingår du i teamet Nätutveckling i Stockholm och tillhör funktionen Asset Management som har ägaransvar för vårt nät i Stor-Stockholm. Tillsammans med ditt team blir du i denna roll en viktig nyckelspelare för utvecklingen och digitaliseringen av elnätet framöver.

I rollen som Selektivitetsingenjör så är ditt arbetsområde brett och utförs inom hela Stockholms elnät, från 0,4kV upp till 220kV.

I arbetet som teamet hanterar ingår att:

  • se till att ta fram selektivplaner och analysera selektiveten i elnätet
  • ansvara för att reläskydd och kontrollutrustning har rätt inställningar samt funktion
  • agera tekniskt stöd till investeringsprojekt, interna utvecklingsprojekt och övriga organisationen 
  • genomföra störningsutredningar avseende skyddsfunktionalitet och ingå i storstörningsgruppen
  • uppdatera skyddsdokumentation och databas

Rollen innebär även ett brett kontaktnät både såväl internt inom Ellevio som externt med konsulter, entreprenörer och andra intressenter.

Vem är du som vi söker?

För rollen som Selektivitetsingenjör ser vi det som viktigt att du är analytisk och har ett noggrant och systematiskt arbetssätt. Du har god förmåga att driva arbetsuppgifter framåt och kan göra egna avväganden och prioriteringar i ditt arbete. Vi ser även att du behöver ha ett lösningsorienterat tillvägagångssätt i ditt arbete då det kan dyka upp nya frågor och utmaningar som du behöver ta ställning till. Vidare behöver du trivas med att samarbeta tillsammans med andra.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med elkraft-teknisk inriktning eller motsvarande med erfarenhet inom kontrollanläggning, störningsanalys, felbortkopplingsprinciper samt sekundära elkraftssystem. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom olika kommunikationsprotokoll och media som IEC61850, RTU och SCADA-system.  Vi ser det också som ett plus om du har kännedom om IEC och IEEE standarder, samt har erfarenhet av reläskydd provning och idrifttagning.


Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 11/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sanaz Lavasani på sanaz.lavasani@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023