Säkerhetsstrateg med inriktning på fysisk säkerhet samt personsäkerhet

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Legal and Security

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Säkerhetsstrateg fysisk säkerhet

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällsviktig och en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Om Ellevio låter intressant för dig och du brinner för att arbeta med fysisk säkerhet och personsäkerhet på en strategisk och operativ nivå och du är en stjärna inom området så är tjänsten något för dig.

I rollen arbetar du såväl strategiskt som operativt med att ta fram styrdokument för fysisk säkerhet och personsäkerhet kopplat till olika lagstiftningar och ser till att dessa implementeras i verksamheten. I rollen kommer du vara en nyckelperson som sakkunnig vid upphandlingar inom fysisk säkerhet, larmcentral och bevakningsbolag. Du är också Ellevios kontaktperson mot våra leverantörer inom fysisk säkerhet samt larm och bevakningsbolag. Viktigt är att du har ett kundfokus så det blir lätt för våra verksamheter att göra rätt. Du kommer ha kontakt med våra interna verksamheter men också leverantörer och samverkanspartners.

I rollen kan en del resor behöva genomföras till våra olika kontor och anläggningar främst i Stockholm, Värmland, Dalarna och Västra Götaland för att på plats stödja i frågor kopplat till främst den fysiska säkerheten. I din roll kommer du ha kontakt med olika myndigheter vid frågor kopplat till fysisk säkerhet.  

Rollen består av men är inte begränsad till:

 • Upprätta policys och rutiner inom området samt förvalta dessa
 • Uppföljning av den fysiska säkerheten och att den uppfyller de krav vi har ställt.
 • Vara kontaktperson mot våra interna verksamheter, externa leverantörer samt mot berörda myndigheter
 • Medverka vid upphandlingar inom fysisk säkerhet, larmcentral och bevakningsbolag
 • Utbilda verksamheten i Ellevios process för fysisk säkerhet och personsäkerhet
 • Vid behov stödja inom övriga säkerhetsområden

”Som Säkerhetsstrateg arbetar du i en säkerhetsenhet där teamkänsla, leverans och utveckling på såväl professionellt som personligt plan är en del av vardagen.” – Thomas Mileborn, Säkerhets- och säkerhetsskyddschef

Vem är du vi söker?

För att trivas i rollen har du ett bra ordningssinne och är duktig på att strukturera ditt arbete. Du trivs med såväl förvaltning som framtagande av rutiner och processer. Du har en hög integritet och är lyhörd för verksamhetens behov. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta och knyta kontakter med våra leverantörer. Du har god kännedom om lag, förordning och föreskrifter och vet var du kan hitta relevant information. Du är initiativtagande och fattar egna beslut inom ramen för dina mandat. Din svenska är mycket god i både tal och skrift och du har lätt för att förmedla ett budskap i såväl text som muntligt under möten och utbildningar.

För rollen som säkerhetsstrateg med inriktning fysisk säkerhet och personsäkerhet har du:

 • Relevanta utbildningar inom områdena skalskydd, lås och larm, kamerabevakning.
 • Relevant utbildning/erfarenheter inom personsäkerhet och reseskydd.
 • Erfarenhet av att arbeta med framtagande av styrdokument kopplat till olika lagstiftningar
 • Erfarenhet av att arbeta med uppföljning av den fysiska säkerheten
 • Erfarenhet av att arbeta med larmcentraler och bevakningsbolag
 • Erfarenhet av myndighetskontakt
 • Erfarenhet av att hålla utbildningar inom ditt område

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med upphandling enligt LUFS
 • Kunskaper om energisektorn och elnätsverksamhet

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-12-11.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Säkerhetschef Thomas Mileborn thomas.mileborn@ellevio.se eller via växeln på tel. 08 – 606 00 00 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

 • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023