Säkerhetsskyddsstrateg

Maila oss Plats: Stockholms län

Användare ikon Avdelning: Legal and Security

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Säkerhet i Stockholm som Säkerhetsskyddsstrateg.

Om rollen som Säkerhetsskyddsstrateg

Ett starkt säkerhetsskydd är viktigare än någonsin och Ellevio har ambitionen att aktivt fortsätta sitt arbete inom området för att ligga i framkant. Målsättningen för tjänsten är att arbeta både strategiskt och operativt med säkerhetsskyddsfrågor inom Ellevio.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Arbeta med utveckling av analysmetoder, rutiner och processer.
 • Upprätta styrdokument
 • Genomföra och utvärdera olika typer av analyser såsom risk- och sårbarhetsanalys, säkerhetsskyddsanalys, GAP-analys, omvärldsanalys och analys av inträffade säkerhetsincidenter.
 • Genomföra och stödja vid säkerhetsskyddad upphandling, säkerhetsskyddsavtal, personsäkerhetskontroller
 • Stödja i säkerhetsskyddsfrågor i olika projekt inom Ellevio
 • Genomföra intern och extern rapportering av inträffade incidenter
 • Deltagande i det löpande arbetet inom övriga säkerhetsområden.
 • Samverkan med myndigheter och andra aktörer inom energisektorn.
 • Deltagande i externa samverkansfora kan bli aktuellt.
 • Uppföljning av säkerhetsskyddet
 • Genomföra interna utbildningar

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som Säkerhetsskyddsstrateg tänker vi oss att du har en relevant högskoleutbildning inom säkerhetsskydd eller säkerhetsskyddslagstiftning. Vidare har du erfarenhet av att genomföra säkerhetsskyddsanalyser, arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser samt att leda och genomföra workshops och utbildningar. God kommunikationsförmåga i svenska och engelska både skriftligt och muntligt är ett krav.

Har du tidigare arbetat inom säkerhetsskyddsområdet, informationssäkerhetsområdet eller med cybersäkerhet är det en fördel.

Det är också meriterande med kunskap inom regleringsområdet GDPR, NIS, el- och krisberedskap, men inget krav.

Som person bör du vara analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Du tar initiativ och är bra på att planera, samarbeta med andra och är kvalitetsmedveten.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 15 augusti. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Thomas Mileborn på thomas.mileborn@ellevio.se eller på tel. 072-381 33 22 eller vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil