Säkerhetsskyddschef

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Legal and Security

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och därmed en samhällsviktig aktör och möjliggörare för klimatomställningen. Hos oss är du en del av en trygg framtidsbransch som är en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker en Säkerhetsskyddschef för att bygga upp vår nya säkerhetsskyddsavdelning

Om rollen

I och med att vi renodlar vår elnätsverksamhet kommer vi att behöva bygga upp en ny säkerhetsskyddsorganisation. Ett starkt säkerhetsskydd är viktigare än någonsin och vi på Ellevio har ambitionen att aktivt fortsätta vårt arbete inom området för att ligga i framkant.

Som Säkerhetsskyddschef blir ditt uppdrag att bygga upp och leda den nya säkerhetsskyddsavdelningen samt att ha det övergripande ansvaret för att samordna Ellevios säkerhetsskyddsarbete. Det innebär även att kontrollera och granska det arbete som utförs av den befintliga Säkerhetsavdelningen för att säkerställa att vår verksamhet bedrivs enligt säkerhetsskyddslagen och föreskrifter kopplade därtill.

Till din hjälp kommer du att ha ett säkerhetsskyddsteam bestående av en Biträdande säkerhetsskyddchef samt två Säkerhetsskyddspecialister och tre Säkerhetsskyddssamordnare. En viktig del i ditt arbete blir också att sätta mål och verksamhetsplan för säkerskyddsarbetet. Du coachar och leder dina medarbetare mot de gemensamma målen och följer kontinuerligt upp insatser och åtgärder.

Rollen, som är både bred och omväxlande, passar dig som trivs med många kontaktytor. Du arbetar gränsöverskridande i organisationen och deltar i olika samverkansforum. Du har ett nära samarbete med VD och rapporterar regelbundet till ledning och styrelse.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm men resor inom Sverige förekommer.

Vem är du?

För att lyckas i rollen lägger vi stor vikt vid din erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsfrågor men också vid ditt ledarskap. Du har tidigare erfarenhet av personalansvar, är en stark kulturbärare och modern ledare som stödjer medarbetarna och bidrar till deras utveckling. Vi ser gärna att du tidigare varit med i ett uppbyggnadsskede och trivs med att hantera såväl strategiska som operativa frågor. En framgångsfaktor är också att du har förmågan att hantera gällande lagkrav med affärsmålen och affärsstrategin för vår verksamhet.

Din kommunikativa förmåga blir viktig för att skapa förtroende och förståelse för ditt och teamets arbete. Du tycker om att skapa kontakt med andra människor och är bekväm med att tala och presentera i större och mindre sammanhang.

Vi söker dig som har:

  • avslutad högskoleutbildning inom exempelvis statsvetenskap, juridik, Polis- eller Försvarshögskolan, eller annan utbildning inom säkerhet, säkerhetsskydd eller informationssäkerhet som är relevant för tjänsten, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • arbetat med säkerhetsskyddets alla delar (personalsäkerhet, fysisk säkerhet, informationssäkerhet) i någon form och gärna inom det privata näringslivet.
  • erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling, inklusive uppföljning och efterlevnad.
  • god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

 

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 15 mars. Vi avser dock att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Erika Abrahamsson erika.abrahamsson@ellevio.se eller på tel. 072-530 76 78. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning. 

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023