Reskontraspecialist

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Customer and Market

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som Reskontraspecialist

Rollen som Reskontraspecialist är för dig som tycker om att ta ansvar för helheten av kundreskontran och säkerställer att den utförs på rätt sätt. Du trivs med att arbeta administrativt med inkommande betalningar samt utbetalningar. I arbetet ingår även bankkontoavstämningar och betalningstransaktioner i stora flöden. För oss är det viktigt att du gillar att bidra med och utveckla nya arbetssätt inom ditt ansvarsområde då det är en stor del av ditt arbete. I rollen stöttar du vår kundservice och våra kunder med ekonomirelaterade frågor.

”Som reskontraspecialist hos fakturering och betalning, kommer du att tillhöra ett team på 17 personer som gillar samarbete, vårt fokus är förändring med kunden i fokus. Du kommer att vara med och säkra att våra kunders betalningar hanteras på bästa sätt. Bidra till utveckling för ett ännu effektivare betalningsflöde”

  • Sofia Holm, Chef fakturering och betalningar

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen som Reskontraspecialist tror vi att du har lätt för att se utanför boxen, tänka i nya banor och har en fallenhet för att finna nya lösningar på problem. Du gillar att samarbeta med andra och är en teamspelare. Vi tror även att du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som har följande:

  • Flera års erfarenhet av arbete med kundreskontra i stora flöden, har du tidigare jobbat i energibranschen är det meriterande
  • Tidigare jobbat med bokföring och redovisning
  • Mycket god vana av ekonomisystem
  • Erfarenhet av att arbete med processer och arbeta enligt rutiner
  • Van att driva förändringsarbete
  • Goda kunskaper inom Excel
  • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sofia Holm på sofia.holm@ellevio.se eller på tel. 0706554688 eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 6/2. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match. 

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022