Public and Regulatory Affairs Advisor

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Regulation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill förstärka Regulation i Stockholm som Public and Regulatory Affairs Advisor.

Vad vi erbjuder dig som Public and Regulatory Affairs Advisor

Att säkra tillräcklig kapacitet i elnäten är en förutsättning för elektrifieringen av Sverige och därmed klimatomställningen. I rollen som Public and Regulatory Affairs Advisor kommer du ha en aktiv del i att positionera elnätens roll och Ellevio som en nyckelaktör för klimat- och energiomställningen.

Du kommer att aktivt leda Ellevios arbete avseende att främja villkoren för elektrifieringen av transportsektorn, vilket innebär att samverka i forum och agera Ellevios representant i olika nätverk såsom Stockholm stads ”Elektrifieringspakt”. I rollen kommer du också att utveckla och driva Ellevios arbete avseende social acceptans och nimby utmaningar. Det innebär bland annat att medverka och representera Ellevio i forum för att främja kortare ledtider för nätutbyggnad.

Arbetet avser även att ta fram positioner tillsammans med olika delar av Ellevio såsom affärsutvecklingsteamet koncessions- och markteamet. Du kommer också ha en nära samverkan med Energiföretagen samt ansvara för möten med relevanta beslutsfattare på nationell, regional och lokal nivå.

Rollen kommer också att erbjuda ansvar för större regelbundna påverkansprojekt, så som Almedalen och fältbesök för olika intressenter på myndigheter, utskotten inom riksdagen, tjänstemän inom infrastruktur-, näring- finans- och miljödepartementet. Slutligen så innebär rollen också att vara delaktig i strategisk PA-arbete och stötta VD med mötesprogram och talepunkter.

Om dig

Vi söker en förändrings- och resultatinriktad person som är van att ta egna initiativ och självständigt driva projekt. Du ska ha relevant utbildning inom exempelvis statsvetenskap, juridik, vara civilingenjör eller liknande. En förutsättning för rollen är att ha en förståelse för både energisystem och politiska processer.

I rollen ingår att kunna förmedla tekniskt komplicerade frågor till en bredare målgrupp. Vi vill därför att du har en förmåga att förstå komplexa frågor och förmedla dem vidare på ett pedagogiskt sätt. Du får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat i en kommunicerande organisation antingen direkt med policy-arbete eller opinionsbildning. Du behöver också kunna uttrycka dig väl skriftligen och kunna formulera kärnfulla budskap.

Du kommer passa väl in i vårt team om du är engagerad i energifrågor och klimatomställningen och intresserad av att lära dig mer. Vi söker dig som är en god kollega och har en förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Ett brett politiskt kontaktnät och arbete i ett företag som verkar på en reglerad marknad är meriterande. Förståelse för EU-politik och tillhörande processer är meriterande.

Kontakt och information

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt? Skicka in din ansökan senast 2022-09-30. Urval kommer att ske löpande varför tillsättning kan komma att ske innan ansökningstiden är slut.

För frågor om tjänsten kontaktas med fördel rekryterande chef Henrik Bergström, Head of Public Affairs på henrik.bergstrom@ellevio.se . Vid frågor gällande ansökningsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Vill du vet mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil