Project Controller

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Finance

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Business Control i Stockholm som Project Controller.

Om rollen som Project Controller

Vi söker en Project Controller att stödja den operativa verksamheten inom vår största funktion, Asset Management and Operation (AMO). Ditt huvuduppdrag kommer ligga inom enheten Regionnät Stockholm där stora strukturella förändringar pågår för att förnya våra elanläggningar samt öka elnätets kapacitet och tillförlitlighet. Inom AMO kommer du att möta frågeställningar kring investeringar samt effektivitet i genomförande av dessa.

I din roll ligger stort fokus på projektnära controllingarbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med projektledare för våra största och mest kritiska investeringsprojekt, liksom med chefer inom AMOs projektverksamhet.

Som Project Controller utvecklar och upprätthåller du en effektiv och standariserad uppföljnings- och rapporteringsstruktur. Du arbetar aktivt med proaktiv kostnads- och kassaflödeskontroll samt med budget och löpande projektprognoser. I dina arbetsuppgifter ingår även kvalitetssäkring av investeringskalkyler inför nya eller förnyade investeringsbeslut.

Rollen är en del av Business Control enheten som arbetar med AMO. Du kommer att delta i gemensamma uppdrag för Business Control, såsom utveckling av processer och verktyg samt kvalitetssäkring av prognos och budget.

Om dig

För att du trivas i rollen som Project Controller tror vi att du uppskattar ett eget ansvarsområde som du utvecklar tillsammans med dina kollegor. Du bör vara lösningsorienterad, tycka om att skapa nya kontakter och att samarbeta med andra. Du behöver även ha ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Du är tydlig i din kommunikation och du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Du bör ha följande kvalifikationer för att lyckas i rollen:

  • Akademisk examen, t ex Kandidat- eller Magisterexamen inom ekonomi eller motsvarande
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet som Projekt Controller
  • Vana vid att arbeta med/mot en projektorganisation
  • Erfarenhet av projekt relaterade till infrastruktur i samhället
  • God förståelse för redovisning
  • God förmåga att kunna lyssna och förklara
  • Meriterande med goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2 juni. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Friberg via peter.friberg@ellevio.se eller på tel. 070-320 89 09 eller vår rekryterare Dalina T. Steneros på dalina.tinocosteneros@partners.ellevio.se eller på tel. 076-860 18 73

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil