Processledare

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? 

Om rollen som Processledare 

Vi du vara en del av Ellevios förflyttning mot en roll som proaktiv systemoperatör? Om du söker möjligheten att vara delaktig i utvecklingen av nödvändiga processer för att bidra till att förändra hur vi driver vårt elnät kan det här vara för dig!  

I rollen som processledare arbetar du i nära samarbete med processägaren samt ledningsgruppen och medarbetare inom enheten nätdrift. Detta rör primärt driftplanering, eldriftledning samt felavhjälpning med tillhörande stödsystem och funktioner. Du leder ett processteam bestående av en handfull delprocesspecialister från linjeverksamheten. Du utbildar och följer upp process- och förändringsledning samt implementering av utvecklade arbetssätt kopplat till nätdriften. Tillsammans med processägaren sätter ni långsiktiga mål för processutvecklingen där du tar fram nödvändiga KPI:er och följer upp resultaten med hjälp av delprocesspecialister. Detta i syfte att utveckla och implementera nödvändiga arbetssätt för en säker och proaktiv drift av vårt elnät. Vidare ansvarar du för innehållet i processledningssystemet samt att instruktioner och riktlinjer är relevanta och aktuella för processen för att ”drifta elnät och avhjälpa fel”.  
 
Beroende på tidigare erfarenhet kommer du även vara inblandad i förvaltning, utveckling och integrering av våra drift- och stödsystem. Vidare, du kommer i varierande utsträckning medverka i relevanta utvecklingsprojekt inom AMO där processpåverkan är betydande. 

Vem är du som vi söker? 
 
För att du ska passa och trivas i rollen som processledare är du lösningsorienterad och har lätt för att komma fram till effektiva samt pragmatiska lösningar. Du är strukturerad som person vilket gör det lätt att både förstå och följa dina processer. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är nyfiken på att lära dig nytt för att ligga i framkant samt vara duktig på att skapa relationer som gör ditt arbete effektivt och pricksäkert.  

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med elnätsdrift och processledning eller processutveckling. Du har relevant teknisk högskole- eller ingenjörsutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Skulle du även vara utbildad i LEAN eller SixSigma är det ett stort plus, men är du inte det ser vi till att du får rätt utbildning. Det är meriterande ifall du har arbetat med systemförvaltning eller förändringsledning. Kunskap om elnät och nätdrift med tillhörande system är även det meriterande. Du behöver vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift. 
 
Ellevio som arbetsgivare  
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023.   

Ta reda på mer!  

 
Bra för dig att veta! 

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 8/12. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Torbjörn Solver på torbjorn.solver@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.  

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. 

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. 

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023