NMC ingenjör

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling Är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021. Nu söker vi dig som vill vara med uppbyggnaden av Ellevios NMC (Network Management Center) i Karlstad.

Om rollen som NMC ingenjör

Ellevio har påbörjat en väldigt spännande resa där man bygger ett helt nytt paketbaserat kommunikationsnät till stationer samtididgt som stationerna skall digitaliseras och moderniseras. Ellevio har som målsättning att arbeta effektivare med förvaltning, underhåll och felsökning/felavhjälpning av elnätet. Genom Ellevio NMC och det nya paketbaserade kommunikationsnätet kommer Ellevio kunna genomföra stora delar av arbetet på distans.

Som NMC ingenjör får du möjligheten att vara med från början och bygga upp Ellevios NMC. Du kommer att styra, leda, prioritera och följa upp det operativa arbetet inom respektive funktionsormråde, samt utföra åtgärder på distans via det centrala stödsystemet NMS där så är möjligt.

Du arbetar med:

  • Upptäcka, isolera, informera om och åtgärda fel som uppstår i nätverket, ansluten utrustning eller tillhörande tjänster.
  • Konfiguration av nätverksutrustning, filhatering, dokummentation och mjukvaruhantering.
  • Övervaka och mäta olika aspekter av prestanda och tillgänglighet så att den bibehålls på en överrenskommen nivå.
  • Ge behöriga individer korrekt åtkomst till nätverksutrustning.
  • Användarinformation för nätverksutrustning.
  • Styrning, hantering och uppföljning av ärenden kopplade till nätverksuttrustning och/eller tillhörande tjänster.
  • Styrning, hantering, konfigurration och uppföljning av respektive tjänst.
  • Uppföljning av övereskomna KPI/PI för nätverksutrustning och tillhörande tjänster enligt upprättade SLA.

Du ingår i ett team som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av Ellevios kommunikationsnät. Teamet består idag av 7 erfarna och hängivna personer som jobbar självständigt men också alltid delar med sig och stöttar sina kollegor. Till en början kommer två av er ha fokus på Ellevio NMC men på sikt kommer ni att växa till en grupp på cirka 9 personer som kommer att bemanna verksamheten 24/7.

Du förväntas i rollen att utveckla verksamheten i nära samarbetet med dina närmaste kollegor. Du har varierande arbetsuppgifter och får ett stort ansvar för ditt och ditt teams resultat. Du har ett brett kontaktnät såväl internt med kollegor inom närliggande avdelningar som externt med entreprenörer, leverantörer, samarbetspartners och andra intressenter.

Arbetet präglas av stort personligt ansvar, högt i tak och roligt på jobbet.

Om dig

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du ha ett strukturerat arbetssätt, trivas med att skapa nya kontakter samt tycka om att samarbeta med andra, då en stor del av din roll innebär att samverka och samarbeta. Du är tydlig i din kommunikation och du drivs av att uppnå mål och du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift både på svenska och engelska.

Som grund tror vi att du har en akademisk utbildning inom IT-datateknik och/eller tele- och datakommunikation. Du kan även ha införskaffat dig motsvarande kompetens genom 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper inom paketbaserad kommunikation och IP-baserade lösningar, inom routing, MPLS och Ethernet. För denna tjänst behöver du även goda kunskaper inom optofiberteknik och radionät. Du har även kunskaper inom IT-säkerhet och då speciellt med fokus på nätverkskommunikation, exempelvis brandväggar och IDS. Detta är viktigt då vi arbetar med kritisk infrastruktur och har stora krav på oss när det gäller IT-säkerhet. Vidare behöver du ha erfarenhet av drift och övervakning av kommunikationsnät. Det är meriterande om du har arbetat med design och förvaltning av tekniska lösningar inom nätverksområdet, samt system- och applikationsövervakning.

Delar du våra värderingar?

Om du, precis som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt? Skicka i så fall in ett kort brev om varför du Är rätt för rollen och ditt CV senast den 2022-01-31. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart som vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten Är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jan Olsson på jan.e.olsson@ellevio.se eller tel. 070-391 53 34 alternativt vår rekryterare Marcela M Eneroth på marcela.eneroth@partners.ellevio.se eller på tel. 070-662 64 57.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Där hittar du även vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Vårt mål är att Ellevio ska vara ett attraktivt företag.

Våra medarbetare arbetar varje dag med att utveckla samhället och forma framtidens energisystem. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas.

Vårt erbjudande