NIS-specialist

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Nätinformation som NIS-specialist.

Vi erbjuder dig

Som NIS-specialist får du möjlighet att vara med i en spännande expansiv fas inom företaget. Du kommer att erbjudas en utvecklande och varierande roll i ett sammansvetsat team med bred kompetens. Hos oss blir du en del i att utveckla instruktioner och metoder inom Nätinformation i samband med ny- och ombyggnation av elnätet. Tjänsten passar dig som är intresserad av att arbeta samhällsnära och är intresserad av vår elektriska infrastruktur.

Du får även möjligheten att ansvara för att ta fram och utvärdera underlag för förbättringsarbete samt vara en del i kravställning och uppföljning av dokumentationen.

Vi ser att du har god social förmåga då en stor del av det dagliga arbetet innefattar nära kontakt och samarbete med våra NIS-ingenjörer, projektledare samt drift- och anslutningsavdelningarna. I din roll som NIS-specialist ingår bland annat att:

  • Samarbeta med Nätinformation i mellansverige samt Driftavdelningen, Nätutveckling, Anslutningsavdelningen och Produktion Stockholm
  • Kravställning för struktur och innehåll av slutdokumentation i våra projekt
  • Delta på olika möten bl a Upphandlingsmöte, drivningsmöten samt vissa utvecklingsprojekt
  • Vara Nätinformation Stockholm specialistkompetens i IT-utvecklingsfrågor vad avser NIS-/GIS-system
  • I förekommande fall dokumentera korrekt kopplingsbild samt geografiskt läge i våra NIS/GIS-system

Här får du en chans till personlig utveckling, inte bara på det karriärmässiga planet utan också på det personliga då möjlighet till utbildning inom olika områden finns. Vi genomför även löpande utbildningar i kollektiv intelligens, där vi utvecklar gruppens kunskaper i samarbete och effektivitet. Vi arbetar aktivt med vår företagskultur, jämställdhet och mångfald.

Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Din profil

För att du skall trivas och utvecklas hos oss tror vi att du är engagerad, strukturerad och noggrann med en hög förmåga att ta egna initiativ. Du trivs med att samarbeta med andra under stort eget ansvar och har högt kvalitetstänk. Vi tror också att du är inkluderande och inlyssnande men kan ta ställning där så krävs.

Vi tror att du har en utbildning som civil- eller högskoleingenjör eller annan relevant högskoleutbildning med inriktning mot GIS. Vi ser att du har 2-5 års erfarenhet av liknande dokumentationsarbete eller fältteknisk kunskap. Det är meriterande om du har kunskaper inom NIS/GIS, CAD eller elkraftteknik.

Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, då en stor del av kommunikationen sker på svenska.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast de 15 augusti. Vi kommer att påbörja vårt urval efter sista ansökningsdatum och under perioden vecka 28-32 så kommer vi inte kunna svara på frågor om rekryteringen.

För frågor om tjänsten kontaktas med fördel Mikael Hedlund, mikael.hedlund@ellevio.se, chef enheten för Nätinformation.

Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil