Nätanalytiker

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Strategisk nätanalys i Karlstad, Stockholm eller Kungsbacka som Nätanalytiker.

Om rollen som Nätanalytiker

Som Nätanalytiker i teamet Strategisk Nätanalys, får du ett spännande arbete och en betydelsefull roll med stor möjlighet att påverka. Du kommer att ha mycket kontakt med flera olika enheter inom Ellevio. Gruppen har olika ansvarsområden och dagarna består av varierande arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du får möjligheten att specialisera dig efter intresse.

En viktig uppgift för gruppen är långsiktiga analyser av nätinvesteringar. När man tar fram en långtidsplan ska det generella investeringbehovet i elnätet utvärderas, kvantifieras, prioriteras och kommuniceras till och i samarbete med linjeorganisationen. I det kortare tidsperspektivet bidrar vi även till investeringsbeslutsprocessen, där vi administrerar möten, analyserar och ger feedback på investeringsförslag från linjeorganisationen. Tillsammans ansvarar vi även för rapportering av vår kapitalbas till Energimarknadsinspektionen, däribland ansökan om ny intäktsram. Vidare analyserar vi förändringar och utarbetar prognoser av KPI:er som Regulatory Asset Value (RAV) och utvecklingen av Capex outperformance (COP) – hur kostnadseffektivt vi genomför projekt. Övriga ansvarsområden för gruppen inkluderar risk och sårbarhetsanalys. Gruppen arbetar i huvudsak med programvaran FME. Gruppen, som är lokaliserad i både Karlstad och Stockholm, är en del i den större avdelningen Strategy and Development som stödjer AMO i olika avseenden så som processutveckling, bygg och driftprinciper samt långtidsplanering och investeringsstrategier.

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som Nätanalytiker tror vi att du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har ett intresse för kombinationen av elkraft och ekonomisk analys med fokus på investeringar. Du har goda kunskaper inom databashantering och Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av programmering.

Då gruppen är lokaliserad i två städer är det viktigt att du kan jobba självständigt och har en god förmåga att planera det egna arbetet. Vi ser också att du är analytisk och trivs med att samarbeta med andra. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och Linkedinprofil senast den 2 Oktober. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christer Millner christer.millner@ellevio.se eller på tel. 072-232 90 97 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på alva.ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil