”Stormens öga är elnäten”

På Ellevio jobbar Jakob som ansvarig för nätutvecklingen i Stockholm. Det innebär att han ska se till att de har rätt planer och utvecklar nätet på rätt sätt de kommande åren.

Elnätsbranschen är väldigt speciell och just nu är det extra häftigt att jobba inom den. Det är så mycket som händer med energiomställningen, klimatarbetet och i omvärlden. Det blir en perfekt storm och stormens öga är elnäten, säger Jakob Aldrin chef för Nätutveckling Stockholm.

Hur skulle du beskriva branschen?

- Branschen har tidigare varit lite i skymundan men får nu stor uppmärksamhet i samhällsdebatten. Många har fått upp ögonen för hur stor betydelse elnätet faktiskt har för hela samhällsutvecklingen. Att vilja bidra till att lösa samhällsproblem är en drivkraft hos många på bolaget och jag vill få in fler med samma drivkraft.

Berätta om din roll på Ellevio?

- Jag jobbar som ansvarig för nätutvecklingen i Stockholm. Det innebär att jag ska se till att vi har rätt planer och utvecklar nätet på rätt sätt de kommande åren.

För att lyckas med det behöver jag anställa allt från fler nätplanerare som kan jobba med enskilda kundanslutningar, till dataanalytiker som kan analysera de stora mängder data som kommer från nätet. Jag tror att ett stort teknikintresse är väldigt fördelaktigt att ha här.

jakob_aldrin_840x420.png
Jakob Aldrin, Chef Nätutveckling

Vilka söker du till ditt team?

- Det är viktigt med mångfald och idag ser jag att det finns en bredare representation inom bolaget men jag önskar att det var fler kvinnor på de tekniktunga, viktiga rollerna.

Egenskaper som jag tror kommer vara till stor nytta för oss nu och i framtiden är nyfikenhet och att du är en person som gillar utveckling.

Varför ska man söka jobb hos Ellevio?

- Vill du få möjligheten att påverka samhället i en positiv riktning, få fantastiska kollegor och ha roligt på jobbet? Då ska du till Ellevio!

FAKTA:

Namn: Jakob Aldrin
Ålder: 42 år
Yrkestitel: Chef Nätutveckling Stockholm
Bor: Stockholm

Text uppdaterad: 21 april 2022

Hjälpte den här sidan dig?