Miljö- och tillståndssamordnare

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Anläggningsägare Mellansverige i Karlstad, Kungsbacka, Arbrå eller Stockholm som Miljö- och tillståndssamordnare.

Om rollen som Miljö- och tillståndssamordnare

Som miljö- och tillståndssamordnare får du främst arbeta med våra koncessioner och koncessionsansökningar. I rollen ingår att vara ansvarig för koncessions- och tillståndsfrågorna i våra pågående projekt samt tillse att nödvändiga tillstånd, dispenser och anmälningar finns avseende våra kraftledningar. Du kommer att styra, leda och följa upp anlitade konsulter under samråds- och tillståndsprocessen och granska konsulternas samrådsunderlag, miljökonsekvensbeskrivningar (MKB), miljöplaner och övriga tillståndsansökningar. Du kommer delta i samråd med länsstyrelser, kommuner, fastighetsägare och allmänhet och har ett nära samarbete med projektledare och tekniskt sakkunniga kollegor inom Ellevio. Du kommer också ha dialog med Energimarknadsinspektionen som är vår prövningsmyndighet. En del av din roll kommer bestå av att medverka i vår kontinuerlig verksamhetsutveckling, hålla ordning, genom registrering och arkivering av koncessionsbeslut och ärenden. Vid behov kommer du även utföra övrigt arbete i form av samråd enligt 12 kap 6§ miljöbalken inför underhållsåtgärder etc.

Du följer projektet från tidig utredning till genomförande. På Ellevio finns idag sju personer som jobbar med tillstånd och rättigheter. Dessa finns spridda på orterna Stockholm, Karlstad och Arbrå. Du kommer arbeta nära våra två medarbetare inom koncessionsfrågor som är placerade i Karlstad.

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen tror vi att du har en akademisk examen inom ämnena miljövetenskap, naturvetenskap, miljöjuridik eller motsvarande. Du är hemmastadd i miljöbalkens utformning och innehåll. Du har minst ett par års erfarenhet av arbete med miljökonsekvensbeskrivningar, med fördel kopplade till byggande av infrastruktur.

Du är handlingskraftig, initiativrik och tar ansvar för ditt arbete. Du har även god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att denna roll ska passa just dig är det viktigt att du gärna delar med dig av din kunskap och har förmågan att uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 14/8. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande rekryterande chef Anders Östlund på anders.ostlund@ellevio.se eller på tel. 070 604 68 31 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil