Mätdataingenjör

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Customer and Market

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Mätdataingenjör

I rollen som Mätdataingenjör ingår du i teamet Mätdata Månad som består av 13 personer som tillsammans arbetar för att hålla en hög insamlingsnivå och kvalitetssäkra mätdata som samlas in från våra nästan 800 000 månadsavräknade elmätare. Mätdatat hjälper våra kunder att få kontroll över sin elanvändning, tjänar som underlag till faktureringen samt levereras vidare till marknadens aktörer. Du roterar mellan olika arbetsmoment för variation och för bredare kunskapsbas. Det kommer också finnas möjligheten att arbeta och driva initiativ med målet att förbättra arbetssätt och processer.

Som Mätdataingenjör är det mycket samarbete med övriga teammedlemmar och du har regelbunden kontakt med närbelägna team. Du har även externa kontaktytor i form av elhandlare, balansansvariga, ombud eller underentreprenör vid avrop av felavhjälpning. Teamet som du tillhör tar aktivt ansvar för sin utveckling och strävar efter att ständigt förbättra. Att dela med sig av kunskapen sinsemellan kommer naturligt. Det här är helt enkelt ett självständigt jobb som kräver gott samarbete.

”Teamet har en stark gemenskap vilket bidrar till en kollektiv utveckling och för rätt person är det möjligt att framledes delta i utvecklingsprojekt. I den här rollen har man även processer av olika slag med andra team vilket bidrar till en god förståelse om Ellevio och vår verksamhet.”

  • Jeanette Westerbacka, Chef Mätdata Månad

Vem är du vi söker?

För att passa, trivas och utvecklas i rollen som Mätdataingenjör besitter du en god förmåga att planera samt prioritera. Vi tror att du motiveras av att utmanas i ditt vardagliga arbete och se från olika perspektiv och vinklar. Du har lätt för att förstå samband, är nyfiken och söker/finner kreativa samt effektivt lösningar. Då det är många interna som externa kontaktytor i rollen är det viktigt att du trivs med att knyta nya kontakter och samverka med andra. För rollen som Mätdataingenjör söker vi dig som har:

  • Eftergymnasial ingenjörsutbildning inom relevant område alternativt arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av att hantera stora mängder data
  • Om du har erfarenhet från energibranschen är det meriterande
  • Flytande i engelska och svenska i såväl tal som skrift

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 31/5.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jeanette Westerbacka på jeanette.westerbacka@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022