Mätdataingenjör

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Customer and Market

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Mätdata Månad i Stockholm som Mätdataingenjör.

Om rollen som Mätdataingenjör

Som Mätdataingenjör kontrollerar, identifierar och hanterar du avvikelser i mätdataflödet för våra ca 850 000 månadsavräknade elmätare. Du ansvarar tillsammans med övriga i teamet att upprätthålla en god insamlingsnivå och kvalitet i mätdatat som levereras vidare till kunder, fakturering och marknadens aktörer. Vid behov beställer du som en avhjälpande åtgärd fältarbete av entreprenör.

Mätdatainsamlingen och avräkningen för våra månadsanläggningar är en affärskritisk process som är i en spännande utvecklingsfas då vi nu är inne i utrullningen av våra nya mätare som kommer möjliggöra nya tekniska/digitala lösningar samt öka kundernas möjligheter att påverka sin energianvändning. I rollen kommer du även kunna få arbeta och driva utredningar/initiativ för att förbättra våra arbetssätt och processer. Du kommer i denna roll få möjlighet att bli expert inom ett specialområde.

I denna roll erbjuds du en kombination av problemlösning, analys och teamarbete. Som Mätdataingenjör har du flera kontaktytor, både internt med kollegor inom ditt team samt med närbelägna team. Du har även i vissa fall kontakt med kunder och du samverkar aktivt med övriga aktörer på marknaden såsom elhandlare, balansansvariga samt Svenska Kraftnät. Teamet är idag 12 personer och du rapporterar till vår chef inom Mätdata Månad.

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som mätdataingenjör, behöver du ha ett tekniskt intresse och en god förmåga att arbeta självständigt med analys och problemlösning. Du har goda kunskaper i Excel och kan kommunicera väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Som person är du nyfiken och intresserad av att lära nytt och har en god analytisk förmåga. Vidare är du fokuserad och målinriktad och tar gärna initiativ till nya förbättringsprojekt. Då rollen innefattar mycket samarbete behöver du även tycka om att arbeta tillsammans med andra.

Vi tror att du i grunden har en utbildning inom teknik, IT eller ekonomi eller motsvarande kompetens från arbetslivet. Kanske har du tidigare arbetat något till några år med administration av handläggning av komplex, teknisk information eller data i större flöden. Kanske har du tidigare drivit eller samordnat interna projekt och det är ett plus om du har erfarenhet från energibranschen.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 30 juni. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jeanette Westerbacka på jeanette.westerbacka@ellevio.se eller på tel. 070 964 29 96 eller vår rekryterare Dalina T. Steneros på dalina.tinocosteneros@partners.ellevio.se  eller på tel. 076 860 18 73.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil