Lösningsarkitekt

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022.

Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Arkitektur i Stockholm.

Om rollen som Lösningsarkitekt

Rollen är bred och samverkar med alla delar av organisationen i sin helhet. Du kommer ha en nyckelroll och med det vara drivande i initiativ, projekt och förflyttningar.

Hos oss får du ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. En naturlig del av rollen är omvärldsbevakning, du gillar att hålla dig uppdaterad kring relevant teknikutveckling. Vi erbjuder dig även en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare.

Främsta arbetsuppgifter och ansvarsområde:

  • Arbeta med att planera och realisera lösningar, i nära samverkan med verksamheten
  • Säkerställa lösningars skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet, och att dessa adresseras och vägs mot funktionella krav
  • Se till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning

Om dig

Som person är du driven och lösningsorienterad. Du är målinriktad och kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförande. Du har helhetsperspektiv och förmåga att hitta rätt balans mellan lång- och kortsiktighet vad gäller beslutsfattande. För att lyckas i rollen är det avgörande att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser det som en självklarhet att du är positiv och har lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som har erfarenhet som tex Lösningsarkitekt, senior Utvecklare, Tech-Lead eller liknande. Du har en bakgrund inom systemutveckling och förstår utvecklingsprocessen i sin helhet. Du har förmåga att omsätta verksamhetsbehov till hållbara tekniska lösningar. Du har ett starkt tekniskt intresse och det faller sig naturligt för dig att hålla dig uppdaterad inom teknikutveckling.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef José Da Silva på jose.dasilva@ellevio.se eller på tel. 0706 85 42 19 eller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se eller på tel. 070 283 49 90.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil