Lösningsarkitekt

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Architekturteamet i Stockholm som Lösningsarkitekt.

Om rollen som Lösningsarkitekt

Rollen som lösningsarkitekt innebär ett arbete med löpande arkitektur/styrning under pågående utveckling. Likaså att genomföra analyser och ta framutlåtanden som stöd inför verksamhetens beslut om investeringar i och förändringar av IT-stöd.

I arbetet ingår även:

 • Att vara delaktig i arbetet med vår arkitektur repository och bidra med bland annat arkitekturbeskrivningar, principer och referensarkitekturer
 • Att föreslå förbättringar kring arkitekturriktlinjer, principer och arbetssätt samt att delta och bidra till innovationsarbetet
 • Säkerställa helhetsperspektiv i lösningar, det vill säga;
  • Hitta rätt balans mellan långsiktighet och kortsiktiga avväganden
  • Att funktionella och icke-funktionella aspekter tillvaratas
  • Att beroenden till andra lösningar identifieras och hanteras
 • Att bidra till ökad kvalitet, stabilitet och testbarhet i våra lösningar och miljöer
 • Att kommunicera och dokumentera lösningen till olika intressenter samt arbeta med arkitekturens kvalitetssäkring

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som lösningsarkitekt bör du ha en relevant akademisk utbildning inom IT eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av att arbeta med IT-arkitektursarbete i form av arkitektursmetoder, verktyg och processer.

Du har jobbat länge med systemutveckling och har erfarenhet från olika typer av integrationer. Du har även tidigare erfarenhet av modellering, exempelvis i modelleringsspråk som Archimate, C4 eller UML. Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom detaljhandel och med e-handel.

Som person är du driven och lösningsorienterad. Du är målinriktad och kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförande. Du har helhetsperspektiv och förmåga att hitta rätt balans mellan lång- och kortsiktighet vad gäller beslutsfattande. För att lyckas i rollen är det avgörande att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser det som en självklarhet att du är positiv och har lätt för att samarbeta.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 7 augusti. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef José Da Silva på jose.dasilva@ellevio.se eller på tel. 0706 85 42 19 eller vår rekryterare Dalina T. Steneros på dalina.tinocosteneros@partners.ellevio.se eller på tel. 0768 60 18 73.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil