IT-säkerhetsspecialist

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som IT-säkerhetsspecialist

För att bibehålla och samtidigt utveckla cybersäkerhetsskyddet krävs det att vi på Ellevio kontinuerligt utvecklar vår förmåga med fler duktiga medarbetare med kompletterande kompetensområden. Därför söker vi dig som brinner för IT-säkerhet, du kommer in i ett spännande skede i en samhällsviktig bransch. Dina förutsättningar och erfarenheter kan anpassas längst vägen och vi ser att du kommer utvecklas i din roll tillsammans med erfarna och duktiga kollegor. 

Du kommer arbeta i vår SOC funktion (Security Operation Center) med särskilt fokus på logganalys och intrångsövervakning. I rollen kommer du tillsammans med kollegor att stödja verksamheten gällande IT-säkerhetsincidenter, förebyggande åtgärder och du kommer att arbeta med verktyg som SIEM och EDR. Du får möjlighet att kontinuerligt fördjupa dig i teknik som intresserar dig och delta i vidareutbildning. 

” Vi söker en kollega som är genuint intresserad av cybersäkerhet, en utmanande och utvecklande roll i en spännande bransch där teknisk utveckling alltid ligger i framkant och med högsta fokus. I vårt team kommer du ha roligt på jobbet, känna stor delaktighet och stort engagemang”

  • Ola Schönn, IT-säkerhetschef

Vem är du ?

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du ha ett strukturerat arbetssätt, trivas med att skapa nya kontakter samt tycka om att samarbeta med andra, då en stor del av din roll innebär att samverka och samarbeta. Vi ser att du är trygg i att ta initiativ, att du kan se utanför boxen och tänka i nya banor när det behövs är viktigt. Du är genuint intresserad av IT-säkerhet och har ett stort säkerhetstänk. Du vill utvecklas i din roll inom IT-säkerhet och strävar efter mer kunskap och utveckling. 

Vi söker dig som:

  • Har en akademisk utbildning inom IT- och datateknik, IT-säkerhet eller datakommunikation alternativt relevant arbetslivserfarenhet inom området
  • Har kunskaper inom IT och nätverkskommunikation med inriktning mot IT-säkerhet
  • Vidare har du erfarenhet av att aktivt arbeta med operativa IT-säkerhetsincidenter
  • Du har erfarenhet av säkerhetstestning med relevanta metodiker för att upptäcka sårbarheter i IT-lösningar
  • Att du har generella kunskaper om exempelvis brandväggar, antivirus, proxy, behörighetskontrollsystem, säkerhetsloggning och patchning.

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ola Schönn på ola.schonn@ellevio.se eller på tel. +46727338236 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se eller på tel. +46723813414. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 5 April. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022