Junior Analytiker sökes till vår Anslutningsenhet

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Customer and Market

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som junior analytiker

Som junior analytiker ansvarar du för att underhålla och vara yttersta kontaktperson för vår befintliga accessdatabas där samtliga nya anslutningsärenden hanteras. Du jobbar nära vår andra analytiker i teamet och allt eftersom du blir varm i kläderna avlastar du genom att ta över vissa uppgifter. Du kommer att få att ta fram uppföljningsrapporter som du och våra processutvecklare analyserar för att hitta förbättringar i processer och system. Till en början kör du färdiga SQL-skript men framåt kommer du skriva egna skript som baseras på dina analyser och slutsatser. I dagsläget arbetar vi en hel del med FME som du kommer lära dig arbeta med allteftersom.

Din roll är verksamhetsnära vilket innebär att du samarbetar med många olika personer på Anslutningsavdelningen, men även med flera andra avdelningar och andra analytiker på Ellevio. Du har även kontakt med vår externa IT-leverantör och de leverantörer som genomför kundundersökningar, i vår strävan efter att förbättra samt öka effektiviteten i våra processer.

Vem är du som vi söker till rollen som junior analytiker?

För att du ska passa och trivas i rollen som junior analytiker trivs du med att samarbeta och arbeta med problemlösning. Du har ett driv att lära dig mer om dina ansvarsområden och tar dig gärna an nya uppgifter för att utvecklas. Då det är viktigt att vi har god datakvalitet i våra processer och system ser vi det som en viktig egenskap att du alltid strävar efter ett gott resultat.

Du har kunskap om eller har kommit i kontakt med Visual Basic på något sätt. För att matcha rollen har du även gjort enklare dataanalyser med hjälp av SQL på egen hand och har varit i kontakt med någon form av accessdatabas. Ifall du har kunskap om anslutningsprocessen eller har arbetat med datakvalitet sen innan är detta meriterande. Även erfarenhet av att vara användarstöd eller att ha jobbat i en supportroll är ett plus. Utbildning är inte ett krav men ifall du har eftergymnasial utbildning inom elkraft eller dataanalys ser vi även detta som ett plus.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 25/9.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Jönsson på maria.jonsson@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022