IT-Säkerhetsspecialist

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Business Solution i Stockholm, Karlstad eller Kungsbacka som IT-Säkerhetsspecialist.

Om rollen som IT-Säkerhetsspecialist

Ett starkt IT-säkerhetsskydd är viktigare än någonsin och kräver att man ständigt arbetar med att utveckla den egna förmågan att upptäcka och förebygga hot och risker i IT-lösningarna. Ellevio har ambitionen att fortsätta arbeta aktivt inom området för att ligga i framkant och behöver därför förstärka vårt team med fler duktiga medarbetare.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:

  • Design, implementering och förvaltning av IT-säkerhetslösningar med särskilt fokus på processnära system (OT) inom energisektorn
  • Arbeta med Ellevios tekniska IT-säkerhetsskydd genom säkerhetstestning och utvärdering av processnära IT-lösningar
  • Hantera IT-säkerhetsincidenter inom ramen för SOC (Security Operation Center)
  • Stödja verksamhet, initiativ och projekt som IT-säkerhetsspecialist eller IT-säkerhetsarkitekt
  • Följa upp leverantörers mognadsgrad och efterlevnad av IT-säkerhetskrav
  • Ta fram tekniska instruktioner och rutiner kopplat till IT-säkerhet
  • Dokumentera tekniska IT-säkerhetslösningar
  • Genomföra utbildningar inom IT-säkerhet

Vi kan erbjuda dig som är tekniskt intresserad av processsystem och IT-säkerhet en utmanande och utvecklande roll där teknisk utveckling alltid kommer ligga i framkant.

Om dig

För att du ska trivas och passa i rollen som IT-Säkerhetsspecialist bör du ha goda generella kunskaper inom IT och kommunikationsnärverk med specialistinriktning mot IT-säkerhet. Du har en akademisk utbildning inom IT- och datateknik, IT-säkerhet eller datakommunikation. Alternativt har du en gedigen relevant arbetslivserfarenhet inom området.

Vidare har du erfarenhet av design, implementering och förvaltning av IT-säkerhetslösningar, vilket är viktigt för att förstå helheten och hur lämpliga lösningar planeras, införs och förvaltas.

Även erfarenhet av teknisk säkerhetstestning med olika verktyg och testmetodiker för att upptäcka tekniska sårbarheter i IT-lösningar är viktigt.

Vi ser gärna att du har goda konceptuella kunskaper av exempelvis brandväggar, antivirus, proxy, behörighetskontrollsystem, säkerhetsloggning och patchning.

För denna tjänst behöver du behärska både svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har kännedom och erfarenhet av de regelverk, föreskrifter och lagar som gäller för branschen, exempelvis; Säkerhetsskydd, Informationssäkerhet för samhällskritisk infrastruktur, Nätkoder och Signalskydd. Detta är dock inget krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi, drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 15 juli 2022. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ola Schöön på Ola.Schonn@ellevio.se eller på tel. 072 733 82 36 eller vår rekryterare Dalina T. Steneros på Dalina.TinocoSteneros@partners.ellevio.se eller på tel. 076 860 18 73.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil