IT Contract Manager

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Business Solution som IT Contract Manager med placering i Stockholm, Karlstad eller Kungsbacka.

Om rollen som IT Contract Manager

I rollen som IT Contract Manager kommer du att stödja funktionen Business Solutions med avtalshantering samt med relationshantering med nyckelleverantörer. Detta för att säkerställa att IT och verksamhetens mål uppfylls avseende kostnad, kvalitet, kontinuitet och leveranser, i linje med Ellevios sourcingstrategi. Du kommer att ha ett nära samarbete med System Managers, Service Managers, chefer inom Business Solutions, inköp och strategisk IT-upphandling under hela kontrakets livscykel och inom alla nyckelresultatområden.

Du är delaktig i anbudsprocesser, och är med och sätter upp styrning och processer från start vid avtalstecknandet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

  • Säkerställa att kontrakt med IT-leverantörer stödjer verksamhetens behov och att alla IT-leverantörer uppfyller sina avtalsenliga åtaganden
  • Följa upp styrning för att säkerställa kontraktsefterlevnad med tjänsteleveransen under kontraktets livscykel
  • Utveckling av IT-kontraktsmallar
  • Stödja System och Service Managers i att följa upp och hantera IT-leverantörers efterlevnad av avtalsvillkor och åtaganden
  • Stödja uppsättning, ändring och uppsägning av tjänsteavtal och underliggande kontrakt, inklusive villkor och priser för tjänsterna
  • Se till att IT-leverantörerna följer överenskommen prestanda i linje med tjänsteavtalet
  • Stödja System- och Service Managers vid uppsättning av förbättringsplaner för tjänsteleveransen
  • Planera och stödja interaktionen med IT-leverantörerna enligt överenskommen styrstruktur. På taktisk och operativ nivå se till att rätt värde erhålls och risker reduceras

Fungera som stöd om problem uppstår med IT-leverantörer.

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som IT Contract Manager har du en juristexamen. Du kan vara nyexaminerad eller ha ett par års arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har kunskaper inom leverantörs- och kontrakthantering inom IT samt kunskap om ITIL (Information Technology Infrastructure Library).

Som person har du ett driv, ett engagemang och en "doer" attityd. Du har även en mycket god kommunikations- och problemlösningsförmåga för att säkerställa ett effektivt samarbete med Ellevio-kollegor och våra IT-leverantörer.

Flytande kunskaper inom både svenska och engelska är ett krav.

Du kommer att rappotera till CIO på Ellevio.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 30 juni. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta CIO chef Elisabeth Stjernstoft på elisabeth.stjernstoft@ellevio.se eller på tel. 070 684 48 02 eller vår rekryterare Dalina T. Steneros på dalina.tinocosteneros@partners.ellevio.se eller på tel. 076 860 18 73.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil