Hållbarhetssamordnare

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: People, Culture and Sustainability

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Hållbarhet som hållbarhetssamordnare.

Om rollen som hållbarhetssamordnare

Ellevio är i egenskap av elnätsföretag en viktig möjliggörare för klimatomställningen. Hos oss finns ett stort engagemang inom hållbarhetsfrågor på alla nivåer. Vi är ett litet team som samordnar och utvecklar organisationens hållbarhetsarbete i nära samarbete med andra funktioner inom företaget. Exempel på viktiga frågor i vår verksamhet är t ex vårt eget klimatavtryck, miljöfrågor i utredning och genomförande av projekt och underhållsverksamhet, hållbarhet i våra leverantörskedjor samt biologisk mångfald. Vi är en beställarorganisation, vilket innebär att mycket av vårt arbete utförs av entreprenörer. Leverantörs- och entreprenörssamarbete är därför en viktig del av vårt förbättringsarbete. Här finns stora möjligheter för dig som vill lära dig mer och utvecklas inom hållbarhetsområdet!

Till grund för det arbete vi gör ligger kontinuerliga analyser av vår verksamhet där vi identifierar hur vi påverkar miljö, klimat och människor, hur stor denna påverkan är och vad vi behöver göra för att minska den negativa påverkan – och det är här du kommer in! I rollen som hållbarhetssamordnare kommer du samordna, driva och stödja organisationen i miljö-, klimat- och hållbarhetsfrågor. Du kommer även samordna och vidareutveckla vårt certifierade miljöledningssystem och delta i leverantörs- och entreprenörsuppföljningar. Du kommer även ansvara för insamling och analys av hållbarhetsdata, exempelvis inför rapportering internt och externt. Du kommer arbeta nära dina kollegor som är specialister inom hållbarhet, arbetsmiljö och elsäkerhet, men också nära verksamheten och våra leverantörer och entreprenörer. Läs med om vårt hållbarhetsarbete här.

I denna tjänst förekommer resor till våra anläggningar, kontor och till våra leverantörer inom Sverige och i enstaka fall även utomlands.

Uppskattade antal resdagar är max 5 dagar/månad.

Om dig

Vi söker dig som har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor. För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha en relevant akademisk utbildning och några års erfarenhet av att ha samordnat och drivit miljö- och hållbarhetsrelaterade frågor i ett företag eller en organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha samordnat och utvecklat arbete med miljöledningssystem enligt ISO14001. Det är även meriterande om du har erfarenhet av bygg-, anläggnings- eller energibranschen. Om du har arbetat med leverantörsuppföljningar är även det meriterande för tjänsten, liksom om du har erfarenhet av insamling och hantering av hållbarhetsdata.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Vi ser att ska kunna driva dina frågor självständigt, samtidigt som du behöver tycka om att samarbeta tillsammans med andra. Vidare behöver du ha ett lösningsorienterat mindset och tycker det är spännande att identifiera möjligheter men också utmaningar och komma med förslag på hur dessa ska kunna lösas. Vi ser även att du har god struktur i ditt arbete och att du vill hålla dig uppdaterad inom hållbarhetsområdet.

För denna tjänst behöver du god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 1 oktober. Urval kommer ske löpande men intervjuer kommer påbörjas under senare delen av september och vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karolina Viksten på karolina.viksten@ellevio.se eller på tel. 070-6766674 eller vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil