Hållbarhetssamordnare

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: People, Culture and Sustainability

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu vill vi utöka vårt team med en Hållbarhetssamordnare i Stockholm

Om rollen

Ellevio är i egenskap av elnätsföretag en viktig möjliggörare för klimatomställningen. Hos oss finns ett stort engagemang inom hållbarhetsfrågor på alla nivåer. Vi är en beställarorganisation, vilket innebär att mycket av vårt arbete utförs av entreprenörer. Leverantörs- och entreprenörssamarbete är därför en viktig del av vårt förbättringsarbete. Här gör även det nya EU-direktivet, Corporate Sustainability Due Diligence (CSDDD) att det kommer finnas stora möjligheter att påverka vårt avtryck längst hela kedjan.

Vi är idag ett team på fyra som samordnar och utvecklar organisationens hållbarhetsarbete i nära samarbete med andra funktioner inom företaget. Till grund för det arbete vi gör ligger kontinuerliga utredningar av vårt eget miljö- och klimatavtryck och vad vi behöver göra för att minska den negativa påverkan – och det är här du som Hållbarhetssamordnare kommer in!

I din roll ingår att samordna, driva och stödja organisationen i miljö- och klimatfrågor i vår bygg- och underhållsverksamhet samt vårt arbete med hållbara inköp. Du kommer arbeta nära dina kollegor som är specialister inom hållbarhet, arbetsmiljö och elsäkerhet, men också nära verksamheten och våra leverantörer och entreprenörer.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Stödja organisationen i miljö-och klimatfrågor
 • Projektleda olika förbättringar i vår miljö- och klimatprestanda
 • Planera och genomföra revisioner av leverantörer och entreprenörer
 • Utveckla våra arbetssätt för att uppfylla kraven i CSDDD-direktivet
 • Samordna och vidareutveckla vårt certifierade miljöledningssystem
 • Planera och genomföra utbildningar och kommunikation om miljöfrågor

I denna tjänst förekommer resor till våra anläggningar, kontor och till våra leverantörer inom Sverige och i enstaka fall även utomlands.

Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för hållbarhetsfrågor kopplat till miljö och klimat samt ser vikten av uppföljning gentemot leverantörer och entreprenörer. Du kan driva dina frågor självständigt samtidigt som du med lätthet samarbetar med andra. Vidare behöver du ha en lösningsorienterad inställning, tycka att det är spännande att identifiera möjligheter och också kunna komma med förslag på hur utmaningar ska lösas. Vi ser även att du har god struktur i ditt arbete och att du tycker om att hålla dig uppdaterad inom hållbarhetsområdet.

Vi söker dig som har:

 • En relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Några års erfarenhet av att samordna och driva miljö- och hållbarhetsrelaterade frågor i ett företag eller en organisation
 • Kunskap om miljöbalken och miljölagstiftning
 • Kunskap om ledningssystem och ISO-standarder
 • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska

 Det är en fördel om du har erfarenhet av:

 • Praktiskt arbete med miljöledningssystem
 • Inköps- och leverantörskrav och uppföljning inklusive revisioner ur hållbarhetsperspektiv
 • Miljöfrågor i bygg- och anläggningsbranschen eller energibranschen
 • Arbete med konkreta miljöförbättringar inom områdena kemikalier, avfall och cirkularitet, biologisk mångfald eller klimat

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 24 september. Personligt brev behöver du inte skicka in då vi, i vår strävan att rekrytera så fördomsfritt som möjligt, arbetar med urvalsfrågor till ansökan.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Karolina Viksten på karolina.viksten@ellevio.se eller på tel. 070-6766674. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Är tjänsten dessutom säkerhetsklassad kommer vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585), genomföra registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022