Gruppchef Anläggnings - IT

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Anläggnings-IT i Karlstad som Gruppchef.

Om rollen som Gruppchef Anläggnings-IT

Teamet, som består av erfarna och kunniga medarbetare inom sina respektive områden behöver en coachande chef med stor egen förståelse för OT-området (Operational Technology). Detta för att kunna leda, driva och utveckla verksamheten med de krav som ställs nu och framöver.

Gruppchefen kommer att leda arbetet med uppbyggnaden av den förvaltningsorganisation och förmåga som krävs för att förvalta och vidareutveckla våra OT-lösningar. Detta arbete kommer att ske i nära samarbete med andra enheter inom Ellevio samt våra leverantörer, entreprenörer och samarbetspartners. Rollen som gruppchef innefattar också ekonomiskt budgetansvar för enheten.

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som Gruppchef Anläggnings IT är det önskvärt att du har en relevant akademisk utbildning inom IT/datateknik, elkraftsystem, tele/datakommunikation eller motsvarande. Du kan även ha införskaffat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du har flera års erfarenhet från energibranschen och du har tidigare arbetat med elnät.

Du har tidigare arbetat som chef med personalansvar samt har goda kunskaper om IT/OT-lösningar för elnätsbranschen. Önskvärt med goda kunskaper inom SCADA/ICS området, kontrollutrustningar och automationssystem i elanläggningar.

Då du kommer att leda ett team är det viktigt för oss att du besitter goda ledaregenskaper och förmåga att inkludera, engagera och utveckla dina medarbetare. Om du tidigare har lett ett specialistteam, haft budgetansvar och deltagit i utvecklingsarbete är det meriterande. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

För att trivas och komma till din rätt i rollen behöver du ha ett strukturerat och analytiskt arbetssätt. Du är trygg i dig själv och i din kompetens och du trivs med att arbeta relationsskapande och med flera kontaktytor. Du besitter social kompetens, god kommunikativ förmåga, starkt driv och engagemang samt mod att ställa krav, fatta och verkställa beslut.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 30 juni. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jan Olsson på jan.a.olsson@ellevio.se eller på tel. 070 391 53 34 eller vår rekryterare Dalina T. Steneros på dalina.tinocosteneros@partners.ellevio.se eller på tel. 076 860 18 73.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil