Energy Solutions- Teknisk Säljare Lagrings-Flexibilitetslösningar

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda icke-reglerade, konkurrensutsatta tjänster.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen som Teknisk säljare Lagrings- och flexibilitetslösningar

Nu söker vi dig som vill anta utmaningen att ta Ellevio Energy Solutions till marknaden och vara försäljningsansvarig för vårt affärsområde Lagrings- och flexibilitetslösningar. Det är en strategisk och operativ roll där du kommer att ha ansvar för hela försäljningsprocessen, från ax till limpa, samt att tillsammans med dina kollegor utveckla kunderbjudandet och anpassa våra koncept till konkreta lösningar utifrån kundens behov.

Kunderbjudandet innefattar innovativa och effektiva lösningar på kunders energibehov genom bl.a. energilagring. Tillsammans med partners kan även värdeskapande erbjudande såsom peak shaving, reservkraft, stödtjänster och flexibilitet erbjudas.

Ditt mål kommer att vara att identifiera, prospektera och stänga komplexa affärer, i syfte att skapa långa, lönsamma och återkommande kundrelationer.

Detta innebär exempelvis att prospektera nya kunder, driva kundmöten och -dialog, genomföra funktionell och övergripande teknisk/affärsmässig kvalificering av behovet.

Du kommer att driva offertarbete mot kund och tillsammans med ett tvärfunktionellt team skapa kundanpassade lösningar.  Teamet kan exempelvis bestå av projekteringsingenjör, projektledare, drift- och underhållsexpert, jurister och affärsutvecklare.

Rollen kräver både en strategisk och taktisk förmåga för att kunna ta fram en för kunden och Energy Solutions attraktiv lösning, samt att på längre sikt utveckla vårt tjänste- och produkterbjudande.

Vårt erbjudande inom Lagrings- och flexibilitetslösningar förstärker och/eller stöttar i många fall våra erbjudande inom ladd- och nätlösningar. Du kommer därför att bidra med din expertis inom flexibilitet och lagring för att skapa attraktiva kunderbjudande tillsammans med dina kollegor. Detta kan exempelvis vara genom att dimensionera batteri hos kund och att prognostisera intäkter från flexibilitetsmarknader från olika tillgångstyper.

Rollen är en nyckelposition inom sälj och vårt helhetserbjudande. Du kommer att bidra till och påverka Energy Solutions affär och vara med att etablera säljfunktionen.

Om dig

I rollen som Teknisk säljare Lagrings- och flexibilitetstjänster söker vi dig som har en gedigen erfarenhet av att sälja komplexa lösningar och bygga långvariga kundrelationer. Vidare så ser vi att du har:

  • Erfarenhet från tekniktunga verksamheter, helst med fokus på energi.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med energilagring och/eller flexibilitetstjänster.
  • Erfarenhet av dimensionering av batterier för diverse applikationer (meriterande).
  • Förståelse för hur det går att frigöra flexibilitet i industriprocesser.
  • Förståelse och intresse för energibranschen och dess utveckling.
  • Erfarenhet av att driva komplexa affärer med långa säljprocesser.
  • Erfarenhet av att utveckla nya affärsområden och tjänster till kund.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. För att du ska passa och trivas i den här rollen söker vi dig som är förtroendeskapande, målinriktad, uthållig, innovativ och kommunikativ. Du är trygg i dig själv och bidrar med energi i teamets resa mot att skapa ett starkt erbjudande och bolag. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-12-09. Urval sker kontinuerligt och vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Ramstedt Presits på Maria.Ramstedt@ellevio.se  eller på tel.  073 302 93 57 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@partners.ellevio.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022