Energy Solutions-Teknisk projektledare

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda kompletterande energi-/kraftlösningar och tjänster utöver vår basverksamhet som ett reglerat elnätsföretag.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen som Teknisk projektledare

Nu söker vi en projektledare till Ellevio Energilösningar. Du kommer att vara ansvarig för att planera och driva projekt från projektering till att anläggningen är driftsatt och överlämnad till förvaltning samt att utveckla projektmetodik och ”best practices” i hur vi bygger och levererar våra lösningar.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara att driva projektering inför nya projekt och att leda genomförandeprojekt inklusive styrning och uppföljning av partners och leverantörer. Du kommer att ha ett helhetsansvar för projektets resultat och budget.

Utöver detta kommer en viktig del vara att bygga upp en robust projektmetodik med mål att skapa effektivitet i projektgenomförandet.

Du kommer också att stötta försäljningsprocessen genom att exempelvis ta fram projektplaner inkl. resurssättning, budget och validera projektkalkyler.

Du kommer att arbeta med olika typer av teknik och innovativa elkraftlösningar, exempelvis inom batterilagring, laddlösningar, flexibilitetslösningar och nätlösningar, vilket ställer krav på konstant lärande och nyfikenhet. Projekten kommer att variera från relativt små till mycket stora.

Om dig

I rollen som Teknisk projektledare söker vi dig som är civil- eller högskoleingenjör med minst fem års erfarenhet som projektledare eller projektingenjör inom konstruktion av elkraftsanläggningar eller motsvarande. Du har arbetat självständigt med att driva större projekt och är väl förtrogen med projektmodeller och -metodik. Du är också van vid leverantörsstyrning och att koordinera ett stort antal parter mot ett gemensamt mål.

Du har tidigare arbetat med byggnation av elnät, industrinät, batterianläggningar eller liknande.

Du har en gedigen bakgrund inom energibranschen och är intresserad av dess utveckling, både ur ett affärsmässigt och tekniskt perspektiv.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. För att du ska passa i och trivas i den här rollen söker vi dig som är kreativ, lösningsorienterad och analytisk. Du är också kommunikativ och tycker om att arbeta i tvärfunktionella team där var och en bidrar med olika typer av kompetens.

Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-12-21. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag/Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match. 

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller på tel. 073 075 02 80 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@ellevio.partners.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

 

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022