Energy Solutions- Product Owner Energy Storage Solutions

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda icke-reglerade, konkurrensutsatta tjänster.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen

Ett arbete för att utveckla Ellevio Energy Solutions strategiska inriktning och kunderbjudande har genomförts. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill ta Ellevios nya Power-as-a Service erbjudandet till kunden och utveckla vår batteriaffär. Du kommer att bygga marknadens starkaste produkt-och tjänsteerbjudande inom Energy Storage.

Du kommer att skapa kundanpassade batterilagringssystem samt dimensionera batteri hos kund för olika applikationer och med olika egenskaper.

Tillsammans med dina tekniska kollegor kommer du att utveckla innovativa och konkurrenskraftiga helhetslösningar utifrån våra kunders utmaningar kopplade till energi och kapacitet.

Du kommer att följa och påverka marknads-och produktutvecklingen noga. Det innebär bland annat att knyta och underhålla relationer samt bygga partnerskap för samarbete med intressanta leverantörer. Driva upphandlingar och utvärdera leverantörslösningar. Vid behov kommer du att delta i kundmöte, arbeta med dimensionering av batterilösningar hos kund och tillhandahålla underlag till business case.

Den här rollen blir en nyckelposition inom produktutveckling, du kommer att hjälpa våra kunder och Ellevio Energy Solutions som organisation att utvecklas. Det är en självständig roll i en helt ny organisation och du erbjuds stora möjligheter till utveckling.

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som Product Owner Energy Storage Solutions behöver du vara en specialist inom batteriteknik. Du bör även ha en djup teknisk förståelse samt intresse för hur energinät och energisektorn fungerar.

Du vill arbeta både med att starta upp och driva produktutvecklingen av ett nytt erbjudande som vi kontinuerligt förfinar och utvecklar tillsammans med våra kunder. Du har även förmåga och intresse att ständigt säkerställa att vårt erbjudande ligger i teknisk och kommersiell framkant.

Du har ett stort intresse för nya affärsområden och -möjligheter inom batteriteknik och förmåga att förstå och förklara hur våra lösningar kan skapa värde för kunden. Du är nyfiken på din omvärld och håller dig ajour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar. Det är meriterande med erfarenhet av moduluppbyggda tjänster och lösningar gärna från snabbt växande organisationer.

Utöver att vara trygg i dig själv, så besitter du social kompetens, god kommunikativ förmåga, starkt driv och engagemang samt mod att ställa krav, fatta och verkställa beslut. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vi letar efter dig som har en kundorienterad inställning och en förmåga att snabbt ta till dig ny information och omvandla den till kreativa lösningar. Vi tror därför att du tycker om att bygga långvariga relationer och i nära kunddialog lösa kundernas behov.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-08-22. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag/Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller på tel. 073 075 02 80 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@ellevio.partners.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil