Energy Solutions- Teknisk projektledare

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Här kan du läsa mer om Energy Solutions.

Vi söker medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Om rollen som Teknisk projektledare

I rollen kommer du att vara ansvarig för att planera och driva projekt. Från projektering till att anläggningen är driftsatt och överlämnad till förvaltning. I arbetet kommer du att utveckla projektmetodik och ”best practices” i hur vi bygger och levererar våra lösningar. Du kommer att ha ett helhetsansvar för projektets resultat och budget.

Utöver detta kommer en viktig del vara att bygga upp en robust projektmetodik med mål att skapa effektivitet i projektgenomförandet. Du kommer också att stötta försäljningsprocessen genom att exempelvis ta fram projektplaner inkl. resurssättning, budget och validera projektkalkyler. Du kommer att arbeta med olika typer av teknik och innovativa elkraftlösningar, exempelvis inom batterilagring, laddlösningar, flexibilitetslösningar och nätlösningar.

”Ellevio Energy Solutions erbjuder energilösningar till företag och investerar i nya lösningar för att utveckla energisystemet. För att lyckas är en effektiv och kreativ projektverksamheten helt avgörande då både kunder och nya lösningar kräver det. Vi är ett litet team med ledorden inkludering tydlighet och lösningsorientering där alla jobbar tillsammans mot gemensamma målet att hjälpa våra kunder med deras specifika utmaningar. Är du en person som vill vara med från början och påverka projekten redan innan de genomförs och sedan vill fullfölja projekten till slutet - då kommer du trivas hos oss.” -  Maria Ramstedt Presits, Head of Energy Solutions

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen som Teknisk projektledare söker vi dig som gillar att se utanför boxen och tänka i nya banor, hittar lösningar på problem och är analytisk. Du är också kommunikativ och tycker om att arbeta i tvärfunktionella team där var och en bidrar med olika typer av kompetens. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering

Vi söker dig som:

  • Har en relevant eftergymnasial utbildning, tex ingenjörsutbildning, som i vissa fall kan kompenseras av längre yrkeserfarenhet.
  • Har några års erfarenhet som projektledare eller projektingenjör inom konstruktion av elkraftsanläggningar eller motsvarande.
  • Är väl förtrogen med projektmodeller och -metodik. Du är också van vid leverantörsstyrning och att koordinera ett stort antal parter mot ett gemensamt mål.
  • Du har tidigare arbetat med byggnation av elnät, industrinät, batterianläggningar eller liknande.
  • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
  • Det är meriterande om du har en gedigen bakgrund inom energibranschen och är intresserad av dess utveckling, både ur ett affärsmässigt och tekniskt .

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Ramstedt Presits på maria.ramstedt@ellevio.se eller på tel. 073-302 93 57 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på alva.ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 27/3. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022