Ellevio Energy Solutions - Technical Sales Lead

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda icke-reglerade, konkurrensutsatta tjänster.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen

Nu söker vi dig som vill ta Ellevios nya ”Power-as-a Service-koncept” till marknaden. Det är en strategisk roll där du tillsammans med dina tekniska kollegor ta fram och utvecklar innovativa och konkurrenskraftiga helhetslösningar utifrån våra kunders utmaningar kopplade till energi och kapacitet.

Det innebär bland annat att prospektera och ta fram offertunderlag, kvalificera kundbehov och ta fram prisstrategier. Du kommer även att arbeta med upphandlingar och proaktivt med försäljning.

Som Technical Sales Lead för Ellevio Energy Solutions kommer du att ansvara för kunddialogen, ta fram business cases och ansvara för våra kommersiella villkor och dess koppling till den tekniska och funktionella lösningen som offereras. Rollen är en nyckelposition inom sälj och vår helhetserbjudande. Du kommer att bidra och påverka Energy Solutions affär och vara med att etablera säljfunktionen.

Om dig

För att du skall lyckas i rollen som Technical Sales Lead för Ellevio Energy Solutions behöver du ha gedigen säljerfarenhet, erfarenhet ifrån att sälja och arbeta med tekniska lösningar, förståelse och intresse för energisektorn. Det innebär ett övergripande teknisk förståelse, förstå hur ett energisnät fungerar och erfarenhet att driva komplexa affärer.

Du har erfarenhet av och vill arbeta både med att starta upp och driva försäljningen av ett nytt erbjudande som vi kontinuerligt förfinar och utvecklar tillsammans med våra kunder. Du har ett starkt driv för, att utveckla och skapa nya affärer och lösa kundernas behov. Du har framgångsrikt tagit fram nya erbjudanden och har erfarenhet av paketering av produkter och tjänster gärna från snabbt växande organisationer.

Du har ett stort intresse för nya affärsområden och -möjligheter inom till exempel energilagring, flexibilitetstjänster och fordonsladdning. Du är nyfiken på din omvärld och håller dig ajour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar. Det är meriterande med erfarenhet av moduluppbyggda lösningar.

Utöver att vara trygg i dig själv, så besitter du social kompetens, god kommunikativ förmåga, starkt driv och engagemang samt mod att ställa krav, fatta och verkställa beslut. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-08-22. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag/Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller på tel. 073 075 02 80 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@ellevio.partners.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil