Ellevio Energy Solutions - Solution Architect

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda icke-reglerade, konkurrensutsatta tjänster.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen

Nu söker vi dig som kommer att designa Ellevios nya Power-as-a Service-koncept baserat på våra kunders utmaningar kopplade till energi och kapacitet.

Det är en nyckelroll där du tillsammans med dina kollegor i nära dialog med våra kunder tar fram, utvecklar och ger förslag på innovativa och konkurrenskraftiga helhetslösningar. Du kommer att få tekniken och verksamhetens mål att samspela.

Du deltar i kundmöten och analyserar kunddata. Driver tekniska förstudier och kvalificerar kundbehov, tar fram projektplaner, gör kostnadsberäkningar och uppskattningar för våra kunders energibehov. Du kommer att hjälpa kunden med att designa och implementera våra lösningar. I denna roll förväntas du arbeta på det strategiska planet till att ibland gå ner på en mer operativ nivå och arbeta hands-on.

Du kommer att arbeta mot många kontaktytor och bygga upp övergripande struktur för lösningsdesign och lösningsprinciper. Rollen innefattar att testa och utveckla olika lösningar under pågående utveckling. Genom nära samarbete med produktcheferna bidrar du även till utveckling av våra produkter och tjänster.

Om dig

För att du skall lyckas i rollen som Solution Architect för Ellevio Energy Solutions behöver du ha relevant akademisk utbildning inom elkraft eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av arkitekturarbete i form av arkitekturmetoder, verktyg och processer. Du har även teknisk förståelse och har kunskap om hur ett energinät fungerar och kan utföra tekniska ritningar. Du har minst fem års erfarenhet av att ha arbetat som lösningsarkitekt i stora projekt med komplexa distribuerade system med många integrationspunkter. Du har erfarenheter och god kunskap att ta fram och implementera lösningar inom ekraftområdet tillsammans med leverantörer/underleverantörer

Du har är en kreativ och kundorienterad Solution Architect med ett stort intresse för nya affärsområden och möjligheter inom till exempel energilagring, flexibilitetstjänster och fordonsladdning. Du är nyfiken på din omvärld gillar att hålla dig uppdaterad inom nya tekniker och snabb på att ta till dig ny information och omvandla den till kreativa lösningar. Du har helhetsperspektiv och förmåga att hitta rätt balans mellan lång- och kortsiktighet vad gäller beslutsfattande.

Utöver att vara trygg i dig själv, så besitter du social kompetens, god kommunikativ förmåga, starkt driv och engagemang samt mod att ställa krav, fatta och verkställa beslut. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av moduluppbyggda lösningar.

Som person är du driven och lösningsorienterad. Vi ser det som en självklarhet att du är positiv och har lätt för att samarbeta.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-08-22. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag/Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller på tel. 073 075 02 80 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@ellevio.partners.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil