Ellevio Energy Solutions - Sales Manager EV Charging Solutions

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda icke-reglerade, konkurrensutsatta tjänster.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen

Nu söker vi dig som vill arbeta med lösningsorienterad försäljning och vill ta Ellevios nya Power-as-a Service erbjudandet till kunden. Du kommer att skapa och erbjuda attraktiva och kundanpassade laddlösningar för större parkeringar, logistikhubbar, tunga transporter och den marina sektorn.

Tillsammans med dina tekniska kollegor kommer du att utveckla innovativa och konkurrenskraftiga helhetslösningar utifrån våra kunders utmaningar kopplade till energi och kapacitet.

Du kommer att identifiera kunder för vårt erbjudande och definiera och genomföra säljstrategier. Det innebär bland annat att prospektera, kvalificera kundbehov och driva kunddialogen från as till limpa. Du kommer även att arbeta med upphandlingar och proaktivt med försäljning. Den här rollen blir en nyckelposition inom sälj, du kommer att hjälpa våra kunder och Ellevio Energy Solutions som organisation att utvecklas. Det är en självständig roll i en helt ny organisation och du erbjuds stora möjligheter till utveckling. Du bör ha en erfarenhet och tycka det är roligt att arbeta med både funktionella och tekniska lösningar anpassade för olika kunders behov.

Om dig

För att du skall lyckas i rollen som Sales Manager Charging Solutions för Ellevio Energy Solutions behöver du ha säljerfarenhet av laddlösningar, förståelse och intresse för energisektorn. Det innebär ett övergripande teknisk förståelse, förstå hur ett energinät fungerar och erfarenhet av tjänsteförsäljning. Bakgrund som elektriker eller motsvarande är meriterande.

Du vill arbeta både med att starta upp och driva försäljningen av ett nytt erbjudande som vi kontinuerligt förfinar och utvecklar tillsammans med våra kunder. Du har framgångsrikt tagit fram nya erbjudanden och har erfarenhet av paketering tjänster gärna från snabbt växande organisationer.

Du har ett stort intresse för nya affärsområden och -möjligheter inom till exempel energilagring, flexibilitetstjänster och fordonsladdning. Du är nyfiken på din omvärld och håller dig ajour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar. Det är meriterande med erfarenhet av moduluppbyggda lösningar.

Utöver att vara trygg i dig själv, så besitter du social kompetens, god kommunikativ förmåga, starkt driv och engagemang samt mod att ställa krav, fatta och verkställa beslut. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vi letar efter dig som har en kundorienterad inställning och en förmåga att snabbt ta till dig ny information och omvandla den till kreativa lösningar. Vi tror därför att du tycker om att bygga långvariga relationer och i nära kunddialog lösa kundernas behov.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-08-22. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag/Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller på tel. 073 075 02 80 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@ellevio.partners.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil