Ellevio Energy Solutions - Projekteringsingenjör

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda icke-reglerade, konkurrensutsatta tjänster.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen som Projekteringsingenjör

Nu söker vi dig som vill arbeta med att utveckla innovativa energilösningar för våra kunder. Du kommer att ansvara för att, designa och utveckla kundanpassade lösningar inom industrinät, batterilösningar och laddlösningar och ofta en kombination av flera av dessa komponenter. Du kommer också att arbeta med att genomföra bedömningar av existerande kundanläggningar.

Detta innebär att du kommer att arbeta från ax till limpa i förprojekteringen med bland annat att:

  • Genomföra detaljerad teknisk kvalificering av kundbehov och -förutsättningar.
  • Genomföra tekniska bedömningar/besiktningar av kundanläggningar.
  • Analysera förutsättningar i lokal- och regionnät, driva dialog med nätbolag samt analysera tillståndskrav.
  • Driva teknisk förstudie.
  • Design av kundlösning(ar) samt vid behov ta fram jämförelser mellan olika alternativ.
  • Driva kunddialoger på detaljerad teknisk nivå.
  • Göra kostnadsberäkningar/kalkyler och tillhandahålla underlag till business case.
  • Utföra tekniska ritningar.

Du kommer att arbeta nära tekniska säljare och rapportera till Teknisk chef & Anläggningsägare. 

Om dig

I rollen som Projekteringsingenjör söker vi dig som är civilingenjör inom elkraftsteknik eller motsvarande. Du har minst tre års erfarenhet inom kraftförsörjningsprojekt och har arbetat med projektering, nätplanering, nätutredningar, eller liknande. Du har arbetat i stora projekt med komplexa distribuerade system (gärna modulbaserade), och är van vid att ta fram tekniska ritningar och förfrågningsunderlag, samt att ta fram kalkylunderlag.

Det är meriterande om du har arbetat med att ta fram lösningar som integrerar batterilösningar och/eller nätlösningar, samt om du har erfarenhet av att ta fram lösningar tillsammans med leverantörer och att arbeta mot kund. Det är också meriterande om du har arbetat med högspänningsanläggningar.

Du är nyfiken på nya tekniker och beredd att prova nya lösningar på ett strukturerat sätt. Du omvärldsbevakar och trendspanar och utmanar dig hela tiden att hitta mer innovativa och effektiva lösningar på de frågeställningar som du ställs inför.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. För att du ska passa och trivas i den här rollen söker vi dig som är ansvarstagande, strukturerad, kommunikativ och analytisk. Samtidigt är du kreativ, tycker om att hitta nya lösningar och har ett personligt driv.

Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-12-09. Urval sker kontinuerligt och vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Ramstedt Presits på Maria.Ramstedt@ellevio.se  eller på tel.073 302 93 57 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@partners.ellevio.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022