Ellevio Energy Solutions - Head of Ellevio Energy Solutions

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda kompletterande energi/kraftlösningar och tjänster utöver vår basverksamhet som ett reglerat elnätsföretag.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen

Ett arbete för att utveckla Ellevio Energy Solutions strategiska inriktning och kunderbjudande har genomförts. Nu söker vi dig som vill leda affären och realisera våra mål och ansvara för att driva och utveckla vår unika satsning.

Detta innebär bland annat att ta fram affärsplanen, utveckla affären, affärsmodellerna och ser till att vi når våra definierade affärsmål inom området. Du kommer även att säkerställa att våra erbjudanden är attraktiva och att den nya organisationen på ett effektivt sätt samarbetar med nödvändiga funktioner och avdelningar för att leverera vad vi lovar till våra kunder. Som chef för Ellevio Energy Solutions kommer du att vara dess främsta ansikte utåt och representera verksamheten tillsammans med ditt team.

Du kommer att bygga en organisation och leda verksamheten med en handfull medarbetare initialt, du ansvarar att genomföra rekryteringar, bygga organisation och skapa en egen företagskultur som präglas av entreprenörskap och agilitet. Målet är att teamet skall växa snabbt i takt med vårt erbjudande och våra framgångar hos våra kunder.

Du kommer att ha en central roll för att lyckas nå högt uppställda mål, med exponering mot företagsledning och styrelse och du kommer att vara med och forma ett nytt och högprioriterat område för Ellevio. Du kommer att arbeta nära och rapportera till chefen för Strategy and Business Development och tillhöra dennes ledningsgrupp.

Till din hjälp kommer du ha ett team för vilket det just nu pågår rekryteringsprocesser. Vi strävar efter att du ska ha möjlighet att i så stor utsträckning som möjligt medverka i urvalsprocessen av dina medarbetare.

Om dig

För att du skall lyckas i rollen som Head of Ellevio Energy Solutions behöver du ha erfarenhet av, och ett starkt driv för, att utveckla och skapa nya affärer. Du har tagit fram nya erbjudanden, produkter och tjänster och har erfarenhet av säljande och snabbt växande organisationer.

Du har gedigen erfarenhet och förståelse för energisektorn. Du är insatt i de utmaningar och möjligheter som påverkar energibranschen och ett stort intresse för nya affärsområden och -möjligheter inom till exempel energilagring, flexibilitetstjänster och fordonsladdning. Du är nyfiken på din omvärld och håller dig ajour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar.

Du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet och är van att driva en utvecklingsagenda för att säkerställa att vi ständigt förbättrar vårt arbetssätt samtidigt utvecklas som team och individer. Du besitter goda ledaregenskaper och förmåga att inkludera, engagera och utveckla dina medarbetare. Du behöver kunna leda väl genom andra, ge tydliga mandat och bygga kompetenta team som utvecklas och tar initiativ.

Utöver att vara trygg i dig själv, så är du trygg i din kompetens samt besitter förmåga att skapa struktur och hålla strategiskt fokus i en komplex och föränderlig marknad. Du besitter social kompetens, god kommunikativ förmåga, starkt driv och engagemang samt mod att ställa krav, fatta och verkställa beslut. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-08-22. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag/Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller på tel. 073 075 02 80 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@ellevio.partners.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil