Ellevio Energy Solution - Teknikchef & Anläggningsägare

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda kompletterande energi/kraftlösningar och tjänster utöver vår basverksamhet som ett reglerat elnätsföretag.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen som Teknikchef & Anläggningsägare

Nu söker vi dig som vill ta det övergripande tekniska ledarskapet för Ellevio Energilösningars verksamhet. I ditt ansvar ingår att utveckla övergripande tekniska strategier och standarder för våra lösningar, säkerställa kvalitet och förvaltningsbarhet samt att utveckla starka relationer med partners och leverantörer.

Mer specifikt så inbegriper rollen flera olika ansvarsområden:

 • Utveckla tekniska strategier och standarder, dvs. att utveckla och införa standarder för tekniska lösningar.
 • Definiera och införa strategier för styrning och övervakning av anläggningar, samt att definiera och införa strategi och ramar för dokumentation av anläggningarna.
 • Utveckla starka leverantörsrelationer och partnerskap, samt att upphandla avtal för exempelvis nätkomponenter.
 • Skapa förvaltningsbara och effektiva lösningar genom att stötta försäljningsprocessen med teknisk expertis, exempelvis genom att:
  • Granska och godkänna alla tekniska lösningar.
  • Säkerställa att lösningen är den bästa lösningen utifrån kostnad, kvalitet, driftsäkerhet, etc. och som möter kundens behov.
  • Ta fram drift- och underhållsplaner.
  • Ta fram plan för övervakning och styrning av anläggningar, samt hantera relation med drift- och underhållspartner och säkerställa drift efter go-live.

Som tekniskt ansvarig kommer du också att inneha elanläggningsansvaret för samtliga Ellevio Energilösningars anläggningar.

Eftersom Ellevio Energilösningar är en mindre organisation i uppstartsfasen så innebär rollen ett brett ansvarsområde, med nära samarbete med resterande team. I rollen ingår personalansvar för en projekteringsingenjör. I takt med att verksamheten växer så kommer rollen att utvecklas till en tydligare ledarskapsroll.

Om dig

I rollen som Teknikchef och Anläggningsägare söker vi dig som har en gedigen bakgrund inom elkraftsteknik med minst 10 års erfarenhet som anläggningsägare eller inom nätdrift, nätplanering, konstruktion av elkraftsanläggningar, eller motsvarande. Du har mycket god kunskap om de föreskrifter, standards och arbetsrutiner (till exempel ESA) som gäller för elarbeten. Du har erfarenhet av hela livscykeln hos en anläggning, från projektering, till konstruktion, driftsättande samt förvaltning. Det är meriterande om du har behörighet för högspänningsanläggningar samt erfarenhet av moduluppbyggda lösningar. Du är utbildad elkraftsingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper i arbetslivet.

Du är väl insatt i de utmaningar och möjligheter som påverkar energibranschen och har ett stort intresse för nya affärsområden och möjligheter inom till exempel energilagring, flexibilitetstjänster och fordonsladdning.

Du drivs av att vara med och bygga upp en verksamhet och sätta din prägel på tekniken såväl som arbetssätt och uppskattar att vara med i hela processen från att designa till att förvalta en anläggning.

Du är nyfiken på nya tekniker och beredd att prova nya lösningar på ett strukturerat sätt.

Du har ledarskapserfarenhet, ger tydliga direktiv och tar ansvar och ägandeskap över det som levereras av teamet.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. För att du ska passa och trivas i den här rollen söker vi dig som är ansvarstagande, strukturerad, kommunikativ och analytisk. Samtidigt är du kreativ, tycker om att hitta nya lösningar och har ett personligt driv.

Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-12-09. Urval sker kontinuerligt och vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match. 

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Ramstedt Presits på Maria.Ramstedt@ellevio.se  eller på tel.  073 302 93 57 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@partners.ellevio.se eller på tel. 070 662 64 57.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022