Ellevio Energy Solution - Head of Technical Solutions & Asset Management

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi vill säkerställa en snabb och pålitlig elektrifiering av Sverige genom att omvandla våra elnät till morgondagens energiinfrastruktur och tillsammans med kunder och partners utveckla klimatsmarta lösningar. På så vis möjliggör vi för Sverige att fortsätta utvecklas, skapa tillväxt, nå sina klimatmål 2045 och uppfylla ambitionerna i Parisavtalet.

Klimatet förändras snabbt och det måste samhället också göra. Vi vill vara drivande i elektrifieringen och hjälpa våra kunder i omställningen. Därför har vi startat Ellevio Energilösningar. Ellevio Energilösningar är en helhetslösning som erbjuder företag och verksamheter stöd för att möjliggöra omställningen till elektrifierade, fossilfria verksamheter. Satsningen innebär att vi tar strategiska steg mot att erbjuda kompletterande energi/kraftlösningar och tjänster utöver vår basverksamhet som ett reglerat elnätsföretag.

Med hjälp av verktyg som sträcker sig bortom enbart elnätstjänster, kommer Ellevio att erbjuda helhetslösningar och kompletta tjänster inom industrinät, energilagring, flexibilitetstjänster och laddlösningar.

Nu söker vi medarbetare till ett entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Verksamheten är av stor strategisk betydelse för Ellevios utvecklingsresa och är en viktig pusselbit i att realisera vår vision och strategi.

Verksamheten kommer att drivas som ett växthus vid sidan av vår nuvarande organisation, med den stora organisationens styrka och den lilla organisationens agilitet.

Om rollen

Ett arbete för att utveckla Ellevio Energy Solutions strategiska inriktning och kunderbjudande har genomförts.

Nu söker vi dig som vill ansvara för de tekniska strategierna och lösningarna för de egna kundanpassade projekten inom nättjänster/industrinät, energitjänster och laddlösningar samt förvalta våra ägda anläggningar. Du kommer att få ett ansvar att säkerställa att vi har den bästa tekniska lösningen som motsvarar de funktionella krav som vi tillsammans har tagit fram med våra kunder.

Det ingår exempelvis att dimensionera industrinät och analysera förutsättningarna i lokal - och regionnät. Du kommer att sätta strategier och ramar för hantering av dokumentationen (GIS/NIS). I rollen kommer ett tätt samarbete behövas med det interna teamet, kunden såväl som externa konsulter och leverantörer för att driva igenom projekten ifrån en tidig säljande och planerande fas till en etablerad lösning som Ellevio ansvarar för. Det innebär således även att ge teknisk sign-off för kundprojekt för att säkerställa förvaltningsbarhet.

Som formellt ansvarig för samtliga anläggningar i vår ägo kommer du att få delegerat de arbetsuppgifter som avser och upphandla nätkomponenter såsom ställverklösningar och krafttransformatorer. Samt som beställare ansvara för kontinuerlig drift och underhåll av samtliga anläggningar.

Som Head of Technical Solutions & Asset Management kommer du att bygga en organisation med nätanalytiker och lösningsarkitekter.

Om dig

För att du skall lyckas i rollen som Head of Technical Solutions & Asset Management för Ellevio Energy Solutions behöver du ha erfarenhet av, och utbildning/kunskap inom elkraftteknik och vill arbeta både med att utveckla och utvärdera nya lösningar samt säkerställa god förvaltning av portföljen. Du har god kunskap om de föreskrifter, standards och arbetsrutiner (till exempel ESA) som gäller för elarbeten. Du gillar att få vara med på hela resan från design av en ny anläggning till förvaltning av de anläggningar och tjänster som ska levereras.

Du har god erfarenhet och förståelse för energisektorn som anläggningsinnehavare och/eller konstruktion i mer än 10 år. Du är insatt i de utmaningar och möjligheter som påverkar energibranschen och har ett stort intresse för nya affärsområden och -möjligheter inom till exempel energilagring, flexibilitetstjänster och fordonsladdning. Du är nyfiken på din omvärld och håller dig ajour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar. Det är meriterande med erfarenhet av moduluppbyggda lösningar.

Du besitter goda tekniska kunskaper samtidigt som du har ledaregenskaper och förmåga att inkludera, engagera och utveckla dina medarbetare. Det är meriterande om du tidigare haft ledande positioner med inriktning på verksamhetsutveckling, teknisk utveckling, programstyrning och/eller projektledning. Du behöver kunna leda väl genom andra, ge tydliga mandat och bygga kompetenta team som utvecklas och tar initiativ. Viktigt att du har ett naturligt driv, resultatorienterad och tar ett stort ägandeskap över det som ska levereras.

Utöver att vara trygg i dig själv, så är du trygg i din kompetens samt besitter förmåga att skapa struktur och hålla strategiskt fokus i en komplex och föränderlig marknad. Du besitter social kompetens, god kommunikativ förmåga, starkt driv och engagemang samt mod att ställa krav, fatta och verkställa beslut. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV och eller din LinkedIn profil senast den 2022-08-22. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag/Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller på tel. 073 075 02 80 eller vår rekryterare Marcela Eneroth på marcela.eneroth@ellevio.partners.se eller på tel. 070 662 64 57.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil