Superanvändare inom RPA och processautomation

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Customer and Market

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team Digital utveckling inom Kund och Marknad i Stockholm som RPA Superanvändare.  

Kund och Marknad (KM) ansvarar för våra kundrelationer, inklusive utvecklingen av kundupplevelsestrategin, hantering av kundservice till privat- och företagskunder samt hantering av mätare och insamling av mätarställningar. KM:s ansvarsområde omfattar även nät- och anslutningstjänster som initierats av kunder samt utveckling av digitala tjänster. Flera kundrelaterade processer utförs av interna samarbetspartner eller läggs ut på entreprenad till externa samarbetspartner.

RPA inom Ellevio

Ellevio har arbetat med RPA i ca 4 år och befinner sig just nu i en uppskalningsfas. Utvecklingen sker decentraliserat med hjälp av egna utvecklare och förvaltare inom respektive del av verksamheten. Totalt arbetar ett 10-tal personer med RPA på daglig basis, och vår ambition är nu att vi ska öka utvecklingstakten och öka antalet avdelningar som arbetar med RPA.

Vad vi erbjuder dig i rollen som RPA Superanvändare

Ellevio befinner sig på en spännande tillväxtresa där tillgången på säker och hållbar el är avgörande för en klimatsmart samhällsutveckling med elektrifiering av många branscher och verksamheter. I ett led att vidareutveckla sin affär och säkerställa att vi ligger i framkant vad gäller innovation har Ellevio valt att skapa en intern grupp för digital utveckling inom Kund och Marknad som har i uppdrag att driva digitaliseringen inom företaget. Arbetet spänner över hela Ellevio och sker i samarbete med många olika funktioner såväl internt på Ellevio som externt med kunder och samarbetspartners. Arbetet sker i team men vi söker nu en person som kan hjälpa till att driva automatiseringsarbetet och agera RPA Superanvändare.

I din roll som RPA Superanvändare ansvarar du för att säkerställa att vår infrastruktur kring RPA fungerar, säkerställa hög kvalitet i våra RPA-processer samt hjälpa till med processutveckling åt de avdelningar som saknar egna RPA-utvecklare, eller som behöver mer stöd. Du kommer även arbeta med den operativa driften och monitoreringen av våra RPA-processer (i Blue Prism). Utöver detta kommer du att delta i arbetet med teamets övriga ansvarsområden vid behov.

Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Om dig

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en akademisk examen, gärna IT, systemvetenskap, teknik eller motsvarade samt några års relevant arbetslivserfarenhet.

Du har erfarenhet av arbete med RPA, IT-system och gärna process- och verksamhetsutveckling i allmänhet. Även erfarenhet av digitalisering och projektledning är meriterande. Du är inte nödvändigtvis ingenjör men ett stort tekniskt intresse är en förutsättning för ett framgångsrikt resultat. Har du dessutom intresse för AI och maskininlärning är det också meriterande då det kan bidra till att bygga smartare robotprocesser.

Som person drivs du av att leverera affärsnytta, ett effektivare elnät och att vara del av omställningen till ett tjänstesamhälle där människor fokuserar på mer kvalificerade uppgifter och samarbetar på ett smart sätt med robotar.

Du har en stark analytisk förmåga och är ansvarsfull och tydlig. Du tycker om att arbeta metodiskt och strukturerat, och har en förmåga att anpassa dig till förändringar i en dynamisk miljö. För att trivas i rollen tror vi att du är bra på att kommunicera och tycker om att samarbeta med olika typer av människor.

Vi växer snabbt och kan därför erbjuda goda möjligheter till utveckling inom antingen RPA, processutveckling eller inom andra områden beroende på intresse och kompetens.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig är du välkommen med din ansökan snarast dock senast den 2022-01-31. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Scherman på daniel.scherman@ellevio.se eller på tel. 073 333 75 75 alternativt vår rekryterare Marcela M Eneroth på marcela.eneroth@partners.ellevio.se eller på tel. 070 662 54 57.

Vi har gjort vårt val kring annonseringsalternativ för rekryteringsprocessen och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Vi hoppas att du är intresserad av att bli en av oss på Ellevio.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Vårt mål är att Ellevio ska vara ett attraktivt företag.

Våra medarbetare arbetar varje dag med att utveckla samhället och forma framtidens energisystem. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas.

Vårt erbjudande