Data engineers

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt nya team Data & Analytics inom Business Solutions i Stockholm eller Karlstad som Data engineer.

Vad vi erbjuder dig i rollen som Data engineer:

Det smarta elnätet

Ellevio befinner sig i en spännande förändringsresa där tillgången på säker och hållbar el är avgörande för en klimatsmart samhällsutveckling med elektrifiering av många branscher och verksamheter. Elbehovet i samhället ökar och produktionen förändras, vilket innebär nya utmaningar som vi måste hantera, samtidigt som vi vill öka leveranskvaliteten till våra kunder. För att kunna förverkliga detta ser vi behovet av att göra en omfattande digital omställning. Den innebär bland annat en kraftig ökning av styr- och kontrollutrustning i elnätet och en stor mängd ny data som kommer att genereras. Arbetet bedrivs inom projektet Vision 2030, vilket du kommer att arbeta dedikerat inom de första åren. De primära syftena är att utveckla nätanalys, driftanalys och underhållsanalys.

För att kunna ta hand om och utnyttja all data har Ellevio skapat ett nytt team – Data & Analytics – vilket ligger rakt under CIO. Teamet kommer att innehålla data engineers, data scientists, BI-utvecklare och dataarkitekter. Som Data engineer kommer du ha ett stort fokus på att designa, bygga och förvalta den helt nya analysplattformen som kommer att skapas. Du kommer ha stor möjlighet att påverka plattformens utformning och arkitektur. Initialt kommer teamet att bestå av tre data engineers som nu rekryteras och arbetsuppgifterna kommer att kunna vara breda. Beroende på dina intressen och erfarenheter finns möjlighet att bidra med att definiera t.ex. arbetssätt, infrastruktur eller arkitektur. Vår nuvarande hypotes är att vi kommer att bygga ett ”lakehouse” i Azure och att vi arbetar enligt CI/CD med Azure DevOps.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst med varierande arbetsuppgifter där ditt arbete direkt bidrar till samhällsviktig infrastrukturverksamhet. Vi eftersträvar att bygga ett agilt och autonomt team som genomsyras av nyfikenhet och skapande, och vi ser fram emot att implementera just dina tankar och idéer i vår verksamhet!

Våra värderingar och ledord är pålitlighet, engagemang och utveckling och här kommer du att få möjligheten att påverka och utvecklas i ditt arbete.

Du kommer bland annat arbeta med:

 • Etablera och vidareutveckla en helt ny analysplattform
 • Samarbeta med verksamhetsexperter och Data scientists för att förstå behov
 • Förädla rå data till användbara dataprodukter genom att designa, bygga och förvalta ”data pipelines”
 • Ser till att lösningar uppfyller alla krav, inkl. säkerhet och prestanda
 • Designa data lake
 • Bidra till att etablera t.ex. arbetssätt och standarder
 • Produktionssätta machine learning-modeller

Om dig

I rollen som Data engineer söker vi dig som:

 • Har erfarenhet från liknande arbete och / eller en universitetsexamen i något kvantitativt ämne, t.ex. naturvetenskap, matematik, statistik eller ingenjör
 • Djup kunskap i att hantera data med SQL, Python, Scala, R eller liknande.
 • God kommunikationsförmåga. Behärskar engelska obehindrat i tal och skrift samt förstår svenska.

Meriterande om du har:

 • Implementerat lösningar i moln, helst Azure
 • Intresse för säkerhet och styrning av dataåtkomst
 • Erfarenhet av databricks och lakehouse-arkitektur
 • Erfarenhet av script, t.ex. Powershell eller Bash
 • Erfarenhet av data lake design
 • Arbetat med CI/CD, Azure DevOps, Git eller liknande
 • Erfarenhet av produktionssättning av machine learning
 • Erfarenhet av datamodellering
 • Erfarenhet av elnätsdata och / eller IoT-data

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. För att trivas och komma till din rätt i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och en god analytisk förmåga. Du är prestigelös och tycker om att samarbeta och hjälpa kollegor. Du behöver även besitta ett resultatorienterat driv eftersom allt är nytt och oprövat och ingen utomstående kommer att visa vägen framåt.

Rollen innefattar mycket nyskapande och problemlösning och du behöver därför ha ett kreativt tillvägagångssätt och tycka det är roligt att testa nya metoder och tekniker samt hela tiden lära dig nytt.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ett kort brev om dig själv och varför du är rätt för rollen och ditt CV senast den 2022-01-31. Urval kommer genomföras löpande så vänta inte till sista ansökningsdag. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta - Martin Holmstrand, Data & Analytics, på martin.holmstrand@ellevio.se eller på tel. 070 344 60 63 eller vår rekryterare Marcela M Eneroth på marcela.eneroth@partners.ellevio.se eller på tel. 070 662 64 57

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vi har gjort vårt val kring annonseringsalternativ för rekryteringsprocessen och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök

Vårt mål är att Ellevio ska vara ett attraktivt företag.

Våra medarbetare arbetar varje dag med att utveckla samhället och forma framtidens energisystem. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas.

Vårt erbjudande