Contract and Supply manager

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?­

Vi vill vara drivande i elektrifieringen av Sveriges företag – och startade därför Ellevio Energy Solutions. Nu söker vi dig som vill ta oss till marknaden och hjälpa våra kunder i omställningen. Hos oss blir du del av ett litet, men entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster – och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Om rollen som Contract and Supply manager 

Ellevio Energy Solutions (EES) utvecklar och levererar kundanpassade elanläggningar, batterilösningar och laddlösningar. Som Contract and Supply Manager kommer du bland annat jobba med att upprätta, förhandla, hantera och utveckla avtal med entreprenörer och leverantörer för att maximera värdet på avtalen och relationerna med våra samarbetspartners.

I rollen är leverantörsrelationer viktiga och du ska ta fram strategier för hur EES ska jobba med olika leverantörer samt bygga och underhålla relationer för att säkerställa leveransernas kvalitet och att de kan tillgodose EES behov. Du kommer identifiera, hantera och följa upp risker i samband med inköp och leverans av varor och tjänster. Utöver det kommer du säkerställa att leveranser uppfyller avtalade krav och tidslinjer samt levererar affärsvärde och ger förbättringar i kommande projekt. Det är en utvecklande roll där även en viktig dimension är att jobba med affärsutvecklande arbeten för att skapa nya värdeskapande lösningar och affärsrelationer.

”Ellevio Energy Solutions erbjuder energilösningar till företag – allt från att bygga elanläggningar åt större industrier till att elektrifiera transporter – och investerar dessutom i nya lösningar för att utveckla energisystemet. Som Contract and Supply Manager får du jobba nära leverantörer och entreprenörer samt stötta våra säljare och projektledare genom hela sälj- och leveransprocessen som till stor del består av projektinköp och till skillnad från Ellevio AB inte omfattas av LUF. Vi är ett litet, men målinriktat och snabbrörligt team. Om du är kund- och lösningsorienterad, gillar att få stort mandat och ansvar samt dessutom uthållig – då kommer du trivas hos oss.”

- Maria Ramstedt Presits, Head of Energy Solutions

Vem är du?

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du vara initiativtagande och drivande. Du behöver trivas med att skapa nya kontakter samt tycka om att samarbeta, det är viktigt att du etablerar trovärdighet och inte tvekar att anta utmaningar. Du drivs av att uppnå mål med hög kvalitet. För oss är det viktigt att hitta rätt person och därför kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av operativt inköp och strategiskt inköp samt samarbeten
  • Har erfarenhet från tekniktunga verksamheter med projektverksamhet
  • Har erfarenhet av contract och/eller vendor managment
  • Duktig på förhandling med olika typer av leverantörer och partners
  • Analytisk som även kan genomföra förbättringar från teorin till praktiken
  • Driven med hög samarbetsförmåga som vill  vara med och utveckla vårt team till nästa nivå
  • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Ellevio som arbetsgivare

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera – utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-03-05.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Ramstedt Presits på maria.ramstedt@ellevio.se eller på tel. 073-302 93 57 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på alva.ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt. Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023