Chef Nätförvaltning

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker en Chef för Nätförvaltning i Stockholm

Rollen som Chef Nätförvaltning Stockholm är för dig som trivs i en ledarroll med stort strategiskt ansvar för elnät och elförsörjning, i en komplex region och föränderlig tid.

Som Chef Nätförvaltning ansvarar du för tillsyn och underhåll av våra anläggningar under dess livslängd samt framtagande av långsiktiga strategier för detta. Att äga och förvalta komplex infrastruktur i huvudstadsregionen bygger på ett nära samspel med olika intressenter, alltifrån politiker på lokal och nationell nivå, stadsbyggnadsförvaltningar i respektive kommuner, andra infrastrukturägare, och markägare.

Avdelningen står inför en spännande resa då våra beslutsprocesser och arbetssätt kommer ta nästa steg inom digitalisering. Vi kommer framöver kunna fatta beslut kring förebyggande och korrigerande underhållsgärder med mer datadrivna processer där ledorden kommer vara säkerhet, riskhantering och tillståndstyrt underhåll.

Idag består avdelningen av cirka 15 anställda och några externa konsulter. Du har två chefer som rapporterar direkt till dig varav den ena finns på plats och den andra ska rekryteras in. Du rapporterar till chefen för Asset Management Operations Stockholm och tillhör hennes ledningsgrupp.

En viktig del i rollen är att arbeta aktivt med att utveckla dina medarbetare och avdelningens processer och arbetssätt. Du kommer även arbeta nära vår operativa drift vid störningar och analys av dessa och samt nära vår projektverksamhet för att på ett strategiskt och strukturerat sätt bedöma rätt åtgärder för vårt elnät. Vidare ingår relationsbyggande, utveckling och uppföljning av våra underhållsleverantörer som en viktig del av uppdraget.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap. Vi vill att du har förmåga att inkludera och engagera så att det redan kompetenta teamet fortsätter utvecklas och ta initiativ. Du har tidigare chefserfarenhet, är en modern ledare och stark kulturbärare som stödjer medarbetarna och kan visa riktningen. En framgångsfaktor är också att du har lätt för att samarbeta med andra, värdesätter olikheter och ser hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans – vi kallar det kollektiv intelligens.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
  • Erfarenhet av personalansvar, meriterade med erfarenhet av att vara chefer över chefer
  • Gedigen arbetslivserfarenhet inom drift- och underhåll, gärna från energisektorn eller industribolag
  • B-körkort
  • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Som person ser vi att du är ansvarstagande, har ett starkt driv och kan delegera och ge tydliga mandat. Utöver att vara trygg i dig själv, så är du trygg i din kompetens samt har förmåga att skapa struktur och hålla strategiskt fokus. Du är bra på att prioritera och hantera flera arbetsuppgifter och projekt parallellt samt har mod att ställa krav, fatta beslut och verkställa.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 3 december. Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Saira Alladin på saira.alladin@ellevio.se eller på tel. 072-2005824. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

I vår strävan att rekrytera så fördomsfritt som möjligt, arbetar med urvalsfrågor till ansökan och tester ingår också som ett steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

 

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023