Business Development Manager EV Solutions

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Business Development Manager EV Solutions 

Du ingår i teamet Strategi och Affärsutveckling och rapporterar till Head of Smart Charging Infrastructure. Du ansvarar för att utveckla erbjudandet och driva försäljning inom området EV-solutions, den del av Ellevios laddinfraaffär som är icke-reglerad (dvs inte kopplat till Ellevios elnätsverksamhet). 

I denna roll får du chansen att arbeta inom ett nytt och växande område. Du arbetar med kundens laddinfrabehov i centrum där vi erbjuder helhetslösningar som kan innefatta nätstation, kabelmätarskåp, laddare och energilager. Arbetet är relativt självständigt och du har en stor möjlighet att forma rollen utifrån dina egna önskemål.

Du jobbar både med interna och externa intressenter vilket ger dig möjlighet att bredda ditt kontaktnät och få många nya perspektiv och insikter. 

Vem är du? 

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du ha ett strukturerat och resultatorienterat arbetssätt. Du har en tydlig sälj- och affärsutvecklingsprofil med gedigen erfarenhet av försäljningsprocessen, från ax till limpa. Du är en duktig kommunikatör och har ett stort kundfokus. Då rollen innebär hög grad av samverkan, både internt och externt trivs du med att ta nya kontakter och har lätt för relationsbyggande. Du är lösningsorienterad, kreativ och har en god förmåga till självständigt arbete men tar hjälp och stöd av ditt team när det behövs. 

Vi ser gärna att du: 

  • har tidigare erfarenhet av laddlösningar på ett eller annat sätt 
  • är van att ha ett kommersiellt fokus, gärna med resultat/säljansvar
  • har arbetat med försäljning och affärsutveckling, gärna med utveckling av erbjudanden
  • har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
  • har goda kunskaper i Excel och Powerpoint

Det är meriterande om du har: 

  • utbildning inom elektronikområdet
  • erfarenhet av partnership management
  • förståelse för hur elektrifieringen påverkar laddbehov hos logistikbolag och industri

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 7 december.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Fredrik Gustafsson på fredrik.gustafsson@ellevio.se eller på tel. 073 – 302 93 77 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023