Bolagsjurist inom compliance

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Legal and Security

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som Bolagsjurist inom compliance och dataskyddsombud

Juristteamet, som är ena delen av juridik & säkerhet, är ett litet tight team som är rådgivare i en mängd skiftande juridiska frågor och arbetar tillsammans med många olika delar av verksamheten. I arbetet ingår att vara med och utveckla, driva och följa upp Ellevios compliancearbete och dataskyddsarbete i nära samarbete med verksamheten och ge råd och stöd till verksamheten för att möjliggöra en god efterlevnad av lagar, regler, interna policys och riktlinjer. Det innebär olika kontaktytor både internt och externt. Ellevio har också under förra året startat en verksamhet inom energilösningar.

I denna roll, som är en ny roll, inom juridik på Ellevio, kommer du ha fokus på frågor kopplade till compliance inom främst dataskydd, anti-korruption, visselblåsarärenden och vår uppförandekod. Du kommer också att vara Ellevios dataskyddsombud. Med hänsyn till att det är en ny roll förväntas du  utveckla och driva vårt arbetssätt inom compliance genom att utbilda verksamheten inom aktuella frågor samt upprätta policies och instruktioner, skapa mallar och rutiner. Du kommer att rapportera till chefsjuristen.

Vi erbjuder dig en stimulerande tjänst med varierande arbetsuppgifter i en samhällsviktig verksamhet.

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen som bolagsjurist hos oss behöver du vara självgående och initiativtagande samtidigt som du tycker du om och är bra på att arbeta i team.  En god kommunikativ förmåga i kombination med gott omdöme och integritet då mycket av ditt arbete bygger på samverkan och interaktion med andra internt och även externt.

Vi söker dig som är utbildad jurist, eller har annan relevant utbildning, och som efter examen har arbetat några år på advokatbyrå, bolag, kommun eller myndighet, gärna med fokus på frågor inom compliance och dataskydd. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta som dataskyddsombud, men viktigast är att du har ett genuint intresse för frågorna och är villig att lära dig mer.

Vi har affärsrelationer på både svenska och engelska och vårt styrelsespråk är engelska så det är viktigt att du kommunicerar obehindrat på båda språken i såväl tal som skrift.

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi är också glada för att en stor del av våra anställda utvecklas genom att hitta nya roller internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Erika Abrahamsson på erika.abrahamsson@ellevio.se eller på tel. 072-530 76 78 eller vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 31 januari. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match. 

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid en registerkontroll på samtliga slutkandidater.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022