Arbetsmiljöspecialist / Health and Safety Specialist

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: People, Culture and Sustainability

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker nu en arbetsmiljöspecialist som vill bidra till en säker elektrifiering!

Om rollen som arbetsmiljöspecialist

Vi står inför stora och spännande utmaningar när elnäten ska byggas ut och rustas inför energiomställningen. På Ellevio driver vi en verksamhet där arbetsmiljö och säkerhetskultur står högst på agendan. Det finns ett stort engagemang för frågorna på alla nivåer i företaget, vilket skapar stora möjligheter att fortsätta driva och utveckla området. 

Du kommer att ingå i Hållbarhetsteamet som jobbar integrerat med miljö-, arbetsmiljö- och elsäkerhetsfrågor. Du blir vår specialist i arbetsmiljöfrågor och din huvuduppgift kommer vara att driva, utveckla, utbilda samt följa upp arbetsmiljöarbetet i verksamheten och med våra entreprenörer. Vi är en beställarorganisation, vilket innebär att mycket av vårt arbete utförs av entreprenörer. I rollen ingår därför att ge stöd och styrning i arbetsmiljöfrågor i våra bygg- och anläggningsprojekt, i vår service- och förvaltningsverksamhet och i våra upphandlingar. Du kommer även tillsammans med våra entreprenörer att arbeta mot vår gemensamma nollvision kring olyckor.

Som arbetsmiljöspecialist hos oss kommer du också att leda vårt säkerhetsprogram. Säkerhetsprogrammet är en ambitiös satsning som går ut på att Ellevios medarbetare och chefer i egenskap av beställare, byggherre och anläggningsinnehavare ska skapa säkra förutsättningar för de som arbetar åt oss i fält. Du kommer samordna utbildningar och se till att våra medarbetare och chefer har de verktyg, den kompetens och det stöd som behövs.

Arbetet innebär många kontaktytor internt och externt och sker i nära samverkan med Ellevios andra specialister inom hållbarhetsteamet. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm och det förekommer resor till våra anläggningar och kontor samt till våra leverantörer i Sverige och även utomlands. Uppskattade antal resdagar är ca 25 dagar/år.

Vill du utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor? Som arbetsmiljöspecialist hos oss finns stor möjlighet att göra skillnad! 

Vem är du?

Vi söker dig som med stort engagemang och kunnande har förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driva dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv.  Du är utvecklingsorienterad, har gedigen erfarenhet av att driva och samordna arbetsmiljöfrågor inom industri, energi-, bygg- eller anläggningsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av frågor om byggherrens ansvar i arbetsmiljöarbetet, BAS P och BAS U, IA-systemet samt av att ha lett och genomfört leverantörsuppföljningar och revisioner. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med riskanalyser samt utredning och analys av olycksfall, tillbud och riskobservationer. Du har också kunskap om svensk lagstiftning inom arbetsmiljöområdet och har god förmåga att omsätta detta i processer och rutiner. 

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att samarbeta och kommunicera med andra och även vara trygg i dig själv och i att leda andra genom din professionella expertis och ditt engagemang. Vi ser också att du har god analytisk förmåga och struktur i ditt arbete samt att du vill hålla dig uppdaterad inom arbetsmiljöområdet.

För denna tjänst behöver du kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Förra året vann vi även utmärkelsen Årets Karriärföretag, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 14 april. Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karolina Viksten på karolina.viksten@ellevio.se eller på tel. 070 676 66 74 eller vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023