Anslutningsingenjör

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Customer and Market

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi flera seniora Anslutningsingenjörer till våra team inom Anslutning i Stockholm – Kan den rollen passa dig? Läs mer om tjänsten och hur du ansöker nedan.

Om rollen som senior Anslutningsingenjör

Rollen som Anslutningsingenjör är för dig som vill ha ett ansvarsfullt arbete med intressanta och varierade arbetsuppgifter som spänner över ett brett område. I denna roll förväntas du har erfarenhet från branschen och du får en möjlighet att bygga på din förståelse för elnätets uppbyggnad samtidigt som du tillämpar och utvecklar din kommunikativa förmåga genom dialog med bl.a. kunder och elinstallatörer.

Som Anslutningsingenjör ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för att ansluta alla nya kunder till Ellevios elnät på ett kundorienterat, effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Du driver mindre kundinitierade projekt på lokalnätet inom alltifrån nyanslutning rörande elbilsladdning, mikroproduktion till industri. Du är även med och utvecklar arbetssätt och rutiner inom området. Teamet är idag 11 stycken och är ett härligt gäng som alltid bjuder på skratt och härlig stämning. Ellevio har totalt sett tre team inom Anslutning.

Som Anslutningsingenjör ansvarar du för kunddialogen från början till slut – från att skicka prisförslag och offert till att tekniskt dimensionera anslutningen och beställa fältutföranden från våra externa fältentreprenörer. Du kommer även följa upp slutfört arbete avseende på kostnad och dokumentation. Rollen kan sammanfattas som ”spindeln i nätet” då du har stora kontaktytor, både såväl med interna projektledare som externt med kunder, elinstallatörer, entreprenörer. Det är helt enkelt en roll för dig som vill vara med i utvecklingen av framtidens energisamhälle. Som senior medarbetare ligger ett stort fokus på att guida och hjälpa nyare kollegor, framför allt med teknisk och praktisk kompetens i dagliga frågor såväl som att leda utbildningar.

Om dig

Vi ser att du har högskoleexamen inom elkraft, energi & miljö eller liknande, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av kundbemötande och att du trivs med att arbeta service-orienterat och att ha både muntlig och skriftlig dialog mot kund. Du har under flera år arbetat inom elkraft som beredare, nätplanerare, ingenjör, installatör eller liknande roller.

Som person är du samarbetsorienterad, har ett tekniskt intresse och är fortsatt intresserad av att lära dig mer inom elkraftområdet. Du trivs med att arbeta lösningsorienterat i en miljö med högt tempo och med kunden i fokus. Då rollen innebär mycket kontakter såväl internt som externt förutsätter vi att du är kommunikativ och att samarbete är naturligt för dig. Du tar stort ansvar för ditt arbete där ordning och reda är viktigt för dig

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 31 oktober. Urval kommer ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Marcus Palmquist på marcus.palmquist@ellevio.se och Karl Emil Svensson på KarlEmil.Svensson@ellevio.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil