Analysis and Strategy Manager

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Network Operation i Karlstad som Analysis and Strategy Manager

Om rollen som Analysis and Strategy Manager

Som Analysis and Strategy manager har du en central roll i utvecklingen av Ellevios driftverksamhet som ska leda till höjd leveranssäkerhet, ökad operationell effektivitet och en ökad kundupplevelse. Du kommer att ha en nyckelroll i arbetet med att utveckla strategier och metoder inom driftverksamheten utifrån både kort- och långsiktiga mål, ta fram detaljerade analyser av verksamheten och föreslå aktiviteter för att nå uppsatta mål. Rollen innebär till stor del att vara med och fånga verksamhetens behov i både projekt och förvaltning för att sedan omsätta det till strategier och förslag till verksamhetsutveckling. Du kommer att vara med och utveckla nätdrifts affärsplan i nära samarbete med nätdrifts linjechefer. En del av arbetet innebär också att ansvara för rapportering till och ha kontakter med myndigheter.

Rollen som Analysis and Strategy manager är bred och föränderlig beroende på funktionens behov och utmaningar. Vi erbjuder dig en omväxlande roll i en dynamisk verksamhet där många förändringar står för dörren. Du kommer att få en ledande roll inom nätdrift, där du genom din kompetens och erfarenhet har möjlighet att vara med och bidra och göra skillnad för Ellevio. Du kommer ha stort kontaktnät inom Ellevio och agera spindeln i nätet för många delar av organisationen. Rollen innebär mycket frihet under ansvar och du får stora möjligheter att själv planera din tid.

Om dig

För oss är det viktigt att hitta rätt person. Därför kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du gilla att jobba analytiskt och strukturerat. Du ska självständigt kunna identifiera förbättringar och driva utvecklingsprojekt inom driftverksamheten. Vidare behöver du ha god samarbetsförmåga då rollen innebär samarbete både såväl internt inom Ellevio och externt med berörda myndigheter, producenter, elnätsbolag, leverantörer och branschorganisationer. Du är tydlig i din kommunikation och arbetar gärna med komplexa frågor.

Vi ser att du har en civilingenjörsutbildning eller annan högskoleutbildning. Om du saknar utbildning behöver du ha motsvarande kompetens från tidigare arbetslivserfarenhet och arbetat några år med analys. Det är meriterande om du har civilingenjörsutbildning inom elkraft. Kunskaper inom dataanalys är också det meriterande. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 7 Oktober. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Ekberg på anders.ekberg@ellevio.se eller på tel. 070- 271 20 86 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på alva.ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil