Affärsutvecklare inom framtidens energisystem

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som Affärsutvecklare

Ellevios tillväxtresa bygger både på att vidareutveckla vår kärnaffär inom elnät genom att bygga morgondagens energisystem, samt att utveckla nya klimatsmarta tjänster och produkter. Enheten Nya Affärer (New Business Development) bidrar till genomförandet av strategin genom att identifiera, analysera och implementera nya affärsmodeller, intäktströmmar och verksamhetsområden inom både den reglerade elnätsverksamheten och utanför denna. Teamet består idag av tre medarbetare, och kommer att utökas till fem de närmaste månaderna.

Som Affärsutvecklare kommer du att arbeta med att:

  • Identifiera nya möjligheter, analysera marknader och intäktsmöjligheter,
  • Definiera affärsmodeller, kunderbjudande, och vår ”right-to-win”
  • Räkna på business case,
  • Ta fram go-to-market-strategier, samt planera och driva implementationen av dessa nya affärer.

Du kommer också att ägna en del av din tid till att förstå marknader och ekosystem för att identifiera framtida möjligheter för Ellevio inom dessa.

Teamet är idag placerat i Stockholm, men för rätt kandidat kan det även vara möjligt att vara stationerad på ett av våra kontor i Kungsbacka eller Karlstad.

Vem är du?

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. För att trivas och komma till din rätt i rollen behöver du ha en god analytisk förmåga, samt vara resultatorienterad och van att omvandla idéer till lösningar och sedan implementera dessa till konkreta resultat. Du är kreativ och har förmåga att identifiera nya möjligheter och lösningar på komplexa frågeställningar. Du är också samarbetsorienterad och tycker om att arbeta nära tillsammans med teamet. Du utrycker dig obehindrat i text och skrift på svenska och engelska.

För att du ska passa i rollen som Affärsutvecklare så ser vi att du har en gedigen erfarenhet och förståelse av energibranschen och dess utveckling. Du är utbildad civilingenjör inom exempelvis elkraft, energi, industriell ekonomi eller motsvarande, och har troligen arbetat på en teknisk konsultbyrå, som managementkonsult eller i en affärsutvecklande funktion inom energibranschen. Du har erfarenhet av verksamhetsanalys, konceptualisering, framtagande av business case och projektarbete. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom exempelvis framtidens energisystem, eldistribution, elektrifiering, energilagring och/eller flexibilitet.

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda gör karriär internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.se eller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-02-15. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022